Nyheder fra Midland / AltiCar

3. juli 2018:

Roadracing

Podiepladser til René Prang i Oschersleben

Ved Festival Italia i Oschersleben Tyskland, opnåede René Prang to podiepladser, da han deltog i to løb i serien: ”Dutch Ducati Challenge”. Det blev til en 3. plads i løbet lørdag, og en flot 2. plads i søndagens løb.

René Prang havde først og fremmest taget turen til Oschersleben for at træne og teste den nye Ducati Panigale V4 S yderligere, men benyttede så også lejligheden til at køre med i den tyske serie: ”Dutch Ducati Challenge”.

Ved tidtagningen op til løbet lørdagens løb, opnåede René Prang en startposition som nr. 4. Han kiksede starten og faldt tilbage på en 9. plads. Herfra arbejdede han sig op i feltet, og endte med at kæmpe om 2. pladsen med en anden dansker, og sin gode ven Allan Østli. Over flere omgange lå René Prang lige i baghjulet af Østli, men til sidst lykkedes det for René Prang at komme omkring Allan Østli. Desværre blev løbet flaget af, på grund af et styrt, andet sted på banen, umiddelbart efter René Prang’s overhaling. Det endelige resultat af løbet blev afgjort ved stillingen i den sidste hele kørte omgang, hvorved René Prang måtte tage til takke med 3. pladsen. Til gengæld kørte René Prang løbets hurtigste omgang.

Søndagens løb var næsten en gentagelse af lørdagens løb mellem Allan Østli og René Prang, blot endte dysten med omvendt fortegn. Igen startede René i fjerde startposition og kom af sted som nr. 3, men blev overhalet af nogle modstandere og faldt ned på 7. pladsen, hvorfra han over et par omgange vendte tilbage til dysten med Allan Østli om 2. og 3. pladsen. Efter flere angreb lykkedes det ham, kort før mål, at passere Allan Østli og indtage 2. pladsen i løbet.

Begge løb blev vundet af hollandske Jost van Thiel.

René Prang er rigtig godt tilfreds med weekendens resultater, ikke mindst fordi det gennem flere småjusteringer af sin Ducati Panigale V4S, er lykkedes ham at få mere fart på roadraceren.

Rene Prang 2. plads Oshersleben 01.07.18 (002)

28. juni 2018:

Roadracing

René Prang til Oschersleben

I dagene 28. juni – 1. juli deltager roadracingkøreren René Prang med både test og løb i Oscherleben, som ligger tæt ved Magdeburg i Tyskland.
Motorbanen i Oschersleben danner rammen om Italian Festival, hvor René Prang skal køre på den nye Ducati 996 V4 S, som han for nylig havde premiere med i første afdeling af DM i ”Danish Superbike” på Ring Djursland.

René Prang mangler endnu en del test med den nye maskine, og det er der god mulighed for få mere af, i dagene op til weekenden. Der køres løb både lørdag og søndag, hvor René Prang skal deltage i en ren Ducati serie: Dutch Ducati Challenge.

René Prang ser frem til både at få testet sin Ducati endnu mere, og dyste med andre Ducati kørere fra flere europæiske lande, og derved få en endnu bedre fornemmelse, og føling med den nye roadracer.

r13

r13

26. juni 2018:

Roadracing

René Prang udbygger føring i Classic roadracing.

Konkurrenterne så faktisk kun ryggen af René Prang, da han vandt to løb i 2. afdeling af DM i Classic SuperBike, som blev kørt på Jyllandsringen lørdag d. 23. juni.

Jyllandsringen dannede i lørdags rammen om et rent MC roadracingstævne. Formiddagen gik med tidtagning og eftermiddagen med 2 løb i en lang række classic serier, med flotte roadracingmaskiner af ældre dato. René Prang deltager i klassen Superbike, som er den hurtigste klasse i Classic Racing.

I begge lørdagens løb, så konkurrenterne nærmest kun ryggen af René Prang fra start til mål. Der var aldrig tvivl om udfaldet i begge løb. Det eneste der ville kunne have ændret på det, ville være et styrt eller maskinskade, men ingen af disse, ind imellem trælse oplevelser, skete for René Prang i lørdags, og han udbyggede sin føring i dysten om det danske mesterskab.

René Prang har udskiftet den Ducati 916 SP fra 1994 han har vundet DM med i 2016 og 2017  med en Ducati 996 SPS fra 1998, som Vagn Jensen Motorcykler også står bag.

Selv om den nyere Classic maskine ikke kører optimalt endnu, fik det ingen indflydelse på resultatet.

René Prang startede begge løb med pole position og vandt begge løb, efterfulgt af Brian Glyngø som nr. 2, og Stig Jarmer på en 3. plads, også i begge løb.

Normalt køres Classic roadracing sammen med DTC løbene, men denne dag var det et rent MC-stævne. Der blev vist rigtig godt roadracing, med tætte kampe om placeringerne dagen igennem. Aarhus Motorklub stod for et rosværdigt arrangement.

Næste Løb i Classic Roadracing er d. 25. & 26. august køres igen på Jyllandsringen

René Prang koncentreret før start

11. juni 2018:

René Prang i hård konkurrence ved Sæsonpremieren i Danish Superbike.

René Prang fik skarp konkurrence ved sæsonpremieren på Ring Djursland, da første afdeling i DM for den nye eliteklasse i dansk roadracing: ”Danish Superbike” blev kørt d. 9. og 10. juni.

René Prang har haft et hektisk forår med at gøre en helt ny Ducati Panigale V4 S klar til sæsonpremieren. Han har dårligt haft tid til at træne og teste maskinen inden løbet på Ring Djursland. Har var derfor også indstillet på at det ville blive overordentlig svært at gøre sig gældende helt i toppen, men en placering indenfor top 5, mente han ville være realistisk.

Sådan skulle det ikke helt gå. En række af de øvrige kørere har dels kørt en del i vintermånederne, og dels startet tidlig på året med træning, og kørt løb i europæiske serier hen over foråret, og derfor har fået kørt maskinerne ind og fået noget race og konkurrence ind i kroppen de sidste måneder. Når det er sagt har René Prang kun ros til overs for sine konkurrenter og deres indsats.

Weekendens afdeling af DM i Danish Superbike, blev afviklet med 3 løb. I lørdagens tidtagning opnåede René Prang en startposition som nr. 4, efter Simon Tirsgaard, Steven Tirsgaard og Mathias Poulsen, men måtte tage til takke med en 6. plads i løbet, med de tre førnævnte på de tre første pladser. Søndag startede han i 7. startposition, og kørte igen over målstregen som nr. 6.

Før det sidste løb søndag begyndte det at regne. René Prang er normalt godt kørende i regnvejr, men det viste sig at de nærmeste konkurrenter også har lært at køre i regnvejr. René Prang var på en 5 plads og på jagt efter 4. pladsen, da løbet blev afbrudt på grund af styrt. Der blev en ny start med kun 4 omgange tilbage. René Prang kom i sidste sving forbi Steven Tirsgaard, men ramte et for højt gear ud af kurven, og måtte se sig slået over målstregen og endte på endnu en 6. plads. Regnvejret vendte op og ned på de øvrige placeringer idet Allan Horward blev sikker vinder med Mathias Poulsen nr. 2, Erik Thomsen nr. 3 samt Simon Tirsgaard og Steven Tirsgaard på 4. og 5. pladsen. 2. afdeling af Danish Superbike, bliver kørt d. 25. & 26. august på Jyllandsringen.

Klar til regnvejrsløb Ring Djursland 10.06.18 René Prang # 13 og mekanker Jan Friis (002)

7. juni 2018:

Roadracing

René Prang til sæsonpremiere i ny serie på Ring Djursland

René Prang er med når det gælder sæsonpremieren i den nye eliteklasse i dansk road racing: ”Danish Superbike”. I serien stiller han også op på en helt ny Ducati Panigale V4 S med over 200 hk. på baghjulet.

Danish Superbike, arrangeres som en DM-løbsserie under Dansk Motor Union, med sportslig afvikling af Aarhus Motor Klub.
Serien, der bliver kørt over fire afdelinger med 12 løb i alt på de danske baner, Jyllandsringen – Ring Djursland – Padborg Park, tæller 36 af de bedste danske kørere fra Superbike og Supersport klassen. René Prang stiller op i klassen: Superbike.

Løbet søndag kan ses på TV2 sport kl. 13.50. Der sendes fra ca. kl. 12.00.

René Prang var langt inde i foråret før alle aftaler om indkøb af den nye Ducati Panigale V4 S kom endelig på plads. Herefter har der været travlt i værkstedet i Thorning, hvor René Prang er bosiddende, med at få klargjort maskinen til roadracing.

De seneste par uger er gået med test af maskinen. Efter en træningstur til Brno i Tjekkiet sidste weekend, er han rimelig tilfreds med resultaterne af testen og Ducatiens køreregenskaber, efter hjemkomsten.
Der er fortsat nogle detaljer med opsætning af maskinen der skal klares inden weekenden, så lige nu befinder Ducatien sig hos Ducati importøren i København for at gennemgå de sidste målinger og motorindstillinger.

René Prang ser frerm til at deltage i den nye serie, som køres sammen med DTC billøbene hen over sommeren. Det nye set up i serien lægger op til at det er de absolut bedste danske roadracingkører der deltager i denne serie, så konkurrencen bliver hård. René Prang har efterhånden været med i mange år, og med adskillige danske og nordiske mesterskaber befundet sig mellem de bedste i dansk roadracing.

Det satser han fortsat på at være, men er også helt bevidst om at de yngre kører banker på, og vil forsøge at gøre sig gældende, ligesom de mere erfarne, som René Prang også fortsat har ambitioner om at blande sig i toppen.

Der er lagt op til nogle superspændende løb på Ring Djursland i den kommende weekend, og følge de tætte kampe, når de over 200 hk  kraftige motorcykler, og Danmarks hurtigste kørere slipper kræfterne løs på asfalten.

7. maj 2018:

René Prang vandt overbevisende på Jyllandsringen.

René Prang erhvervede sig to overbevisende sejre i på Jyllandsringen d. 5. og 6. maj. Løbene gjaldt første afdeling af DM i Classic SuperBike.

Da René Prang’s gode ven Tom Bergan hørte at René ikke kunne nå at få sin Ducati 916 SP færdig til sæsonstart, grundet ventetid på reservedele, trådte han hurtigt til og tilbød Prang at låne en lignende Ducati, som han har stående.
Det takkede René ja tak til, vel vidende at en anden maskine jo ikke har den samme opsætning som den han er vant til at køre, men pyt – Skallen, dvs. kåbe og diverse løsøre, blev flyttet over på Tom Bergans maskine, ligesom der blev foretaget forskellige justeringer. Der var ikke tid til at prøvekøre maskinen, så det var lige på med tidtagning lørdag.

René Prang fik bedste tid og dermed pole position til løbet senere lørdag. Grundet styrt i løbet lige før, og dermed hensyn til tiden, blev løbet ikke så langt som normalt. René Prang lagde sig straks i spidsen, og løb med sejren foran Michael Møller Pedersen med godt 6 sekunder. Afstanden mellem nr. 1 og 2 var noget større end man oftest ser i roadracing, hvor det normalt er tiendedele eller hundrededele sekunder der skiller de forreste konkurrenter.

Ved søndagens løb lagde René Prang sig igen i spidsen fra starten, og øgede sit forspring løbet igennem. Han kørte over målstregen som suveræn vinder, godt 40 sekunder til nr. to Michael Møller Pedersen og godt et minut til nr. 3 Stig Jarmer.

René Prang kan se tilbage på en weekend hvor alt stort set lykkedes. René var spændt på om skulderen holdt efter en lang pause, grundet det alvorlige styrt ved Copenhagen Historic Grand Prix i august 2017, med efterfølgende operation og genoptræning. Solen skinnede, skulderen holdt og René Prang har lagt sig i spidsen for DM i Classic SuperBike, som han har vundet i både 2016 og 2017. I serien kører René Prang for Vagn Jensen Motorcykler som hovedsponsor.

Næste løb bliver i moderne SuperBike, hvor René Prang stiller op på en helt ny Ducati Panigale V4 S. Han venter spændt på de sidste dele til den nye racer, og håber at nå en testkørsel inden åbningsløbet i den nye serie: Danish SuperBike, som køres i weekenden d. 9. & 10. juni på Ring Djursland.

René blev fulgt af TV Midt Vest, det kom der denne fine reportage ud af, du kan se indlægget her

3. maj 2018:

René Prang på Jyllandsringen i den kommende Weekend.

Roadracingkøreren René Prang er klar til sæsonstart i Classic roadracing SuperBike på Jyllandsringen i den kommende Weekend. Han fortsætter således det efterhånden mangeårige samarbejde med Vagn Jensen Motorcykler i Horsens og stiller op i Vagn Jensen’s team i Classic Race.
Der køres en række billøb og Classic roadracing, både lørdag og søndag d. 5. 0g 6. maj.

René Prang er ved at være klar efter en skulderskade, han pådrog sig ved et grimt styrt under opvisningskørsel ved Copenhagen Historic i august 2017. Forinden har han dog gennemgået en større operation i venstre skulder, efterfulgt af en længerevarende genoptræning.
Han nåede dog lige at sikre sig DM i Classic SuperBike, inden han måtte kaste håndklædet i ringen, grundet stærke smerter i skulderen, og lade sig undersøge ordentligt med efterfølgende operation.

Efter mødet med betonmuren i København sidste år, hvor René Prang’s Ducati 916 fra 1994, foruden ham selv, fik en hård medfart, har raceren gennemgået en total renovering.
Mangel på reservedele bevirker dog at René Prang desværre ikke når at blive færdig med genopbygning af maskinen til løbet i Weekenden.

Rene Ducati 04

I stedet er René Prang´s gode ven Tom Bergan trådt til, og lånt René Prang en tilsvarende Ducati. Derfor har han lidt mere end travlt med at få gjort maskinen klar til weekenden.

Efter en lang pause fra roadracing grundet operationen, glæder Prang sig til sæsonpremieren, som også bliver en lidt usædvanlig sæsonstart uden forudgående træning. Det sker oven i købet på en maskine han ikke har kørt før.
Derfor vælger han også at starte stille og rolig op til tidtagningen, for at få føling med maskinen, og forlade sig på sin mangeårige erfaring i roadracing.

Ingen skal dog være i tvivl om at René Prang, som forsvarende mester, med sin sædvanlige tilgang, stil og indstilling til sin sport, kommer for at præstere et godt resultat, og give konkurrenterne kamp til stregen.

26. februar 2018:

Tak til alle der kiggede forbi vores stand på MC Udstillingen i Lokomotivhallerne

den 24+25. februar 2018.

MC udstilling februar 2018

5. februar 2018:

HUSK VI UDSTILLER IGEN TIL MC-UDSTILLINGEN I LOKOMOTIVHALLERNE

24-25. FEBRUAR 2018

lokomotivværkstedet

1. februar 2018:

Midland Oil søger sælger – BRÆNDER DU FOR SALG?

Til at styrke vores salgsindsats indenfor autobranchen og relaterede brancher søger vi en sælger.

Med Sjælland som fokusområde, kommer du til at sælge kvalitetsprodukter til primært eksisterende og nye kunder i autobranchen. Du brænder for at skabe langvarige og ærlige relationer til kunderne via besøg, via telefon og via deltagelse på messer.

Hvem er du?

 • Du har eller er i din nuværende stilling i daglig kontakt med kunder – og det ligger helt naturligt for dig at skabe gode relationer og gode resultater
 • Du har branchekendskab og salgserfaring
 • Du er frisk og energisk og har et naturligt drive
 • Du er resultatorienteret og brænder for at skabe resultater
 • Du er troværdig, struktureret og motiveres af nye udfordringer

 

Hvad kan vi tilbyde?

 • Vi tilbyder en spændende, selvstændig stilling i en virksomhed der er i hastig vækst.
 • Frihed under ansvar
 • Du tilbringer din hverdag ude hos kunderne og du bruger derfor meget tid på landevejen.
 • Løn bliver forhandlet individuelt og efter kvalifikationer.
 • Vi stiller gulpladebil, telefon til rådighed

Hvem er AltiCar?

Vi har i næsten 20 år importeret og formidlet kvalitetsprodukter fra hele verden, der henvender sig til:

 • grossister i autobranchen
 • entreprenører
 • busselskaber
 • flyindustrien
 • landbrug
 • industrikunder
 • auto- og MC-forhandlere m.fl.

Fokusområdet er alle former for Midland smøreolie til alle brancher.

Mantraet er service. Hurtig og professionel problemløsning uden dikkedarer. Tekniksnak i øjenhøjde.

Lyder det som noget for dig så send en ansøgning med relevante bilag til postmaster@alticar.dk

5. oktober 2017:

René Prang’s styrt i august, medfører nu operation.

Den skade René Prang pådrog sig i arm og skulder i et styrt under opvisningskørsel ved Copenhagen Historic i august, viser sig nu at være meget værre end først antaget. Ved flere undersøgelser har beskeden været at der ikke er noget i stykker i armen eller skulderen, men at den hårde medfart har medført at scener og muskler har været voldsomt påvirket, så skulderen skulle bare have ro.

René Prang har deltaget i to afdelinger i Classic Race Superbike siden styrtet, og genvundet DM. På grund af vedvarende smerter i skulderen, afstod han dog klogest fra videre deltagelse i DM klassen: Moderne Superbike.

Her to mdr. efter styrtet, bliver han undersøgt igen. René Prang er godt bekendt med smerter efter styrt, men undrede sig over at smerterne ikke var aftagende, og får så endelig svar på de voldsomme og vedvarende smerter i arm og skulder. Ved undersøgelsen konstateres der et overrevet ledbånd og en ødelagt overarmsmuskel. Han skal derfor opereres førstkommende fredag, og forventer herefter at armen skal holdes i ro i en rum tid, med genoptræning, ligesom tiden også skal bruges på forberedelse og planlægning af næste sæson.

Rene med hjelm

22. september 2017:

Se den vildeste film med Jndia Erbacher der kører Top Fuel Drag Racing på Hockenheim Ring her

victory-jindia-erbacher-560-340

18. september 2017:

René Prang genvandt DM i Classic SuperBike på Jyllandsringen.

Roadracingkøreren René Prang sikrede sig DM allerede lørdag, ved at vinde løbet i Classic Race 7D Superbike på sin Ducati 916 SP. Selv om der resterede et løb mere søndag, havde Prang sikret så solidt et forspring at han ikke behøvede at få point i søndagens løb, og godt for det.

Lørdagens tidtagning endte med en Pole Position til René Prang, og ligeså i løbet senere på dagen blev det til en sejr, som dermed sikrede René Prang at han har genvundet DM som regerende mester. Han behøvede derfor ikke at score point i søndagens løb, men tog igen pole position søndag morgen. Da feltet skulle i gang med prøvestarten, satte motoren sig fast på René Prang’s Ducati, og han var ude af løbet. Det var held i uheld, for var det sket i høj fart, ville det helt givet have medført et styrt. Det gav til gengæld plads til Michael Møller Pedersen, der med en sejr på Aprilia, sikrede sig bronzemedalje i serien, mens Asbjørn Hannibal tilkæmpede sig sølvmedalje.

I1 René Prang 2 Asbjørn Hannibal 3 Michael Møller Pedersen (2)

René Prang skulle også have deltaget i Moderne SuperBike med sin Aprilia RSV4 RF, men med en beskadiget skulder og arm, efter et ærgerligt styrt i Copenhagen Historic i august, måtte han efter en kort træning fredag eftermiddag tage den svære beslutning at melde fra til moderne SuperBike. René Prang kunne mærke at skulderen stadig driller så meget, at det slet ikke går at køre to tidtagninger og løb i træk, både lørdag og søndag i to forskellige klasser, på to meget forskellige maskiner. René Prang satsede derfor udelukkende på at gennemføre løbene i Classic Superbike, idet han forud for weekenden, som førende og forsvarende mester, kun manglede 14 point for at sikre sig et genvundet DM. Med lørdagens sejr fik han 25 point og mesterskabet var sikret. Til gengæld er René Prang resten af sæsonen ude af serien: Moderne Superbike, idet han ikke forventer at skulderen er så meget klar om 14 dage, når finaleløbene i denne serie skal køres på Jyllandsringen.

Jyllandsringen 16.09.17

11. september 2017:

To sejre til René Prang på Ring Djursland.

Roadracing: René Prang deltog i 3 afdeling af DM Ring Djursland di weekenden d. 9. & 10. september. Han vandt løbene både lørdag og søndag i klassen: 7D Superbike, og fik dermed udbygget sin føring i DM.

Op til løbene i weekenden var han ellers i tvivl om han overhovedet var i stand til at deltage. For fire uger siden kom han til skade ved Copenhagen Historic Grand Prix. Han pådrog sig muskel- og sene skader i højre skulder og overarm. Der var jo en foreløbig samlet 1. plads at forsvare, så Prang valgte at deltage. Det viste sig at skulder og overarm holdt til strabadserne, selvom det stadig smertede.

Roadraceren – en Ducati 916 blev en del skadet ved mødet med betonmuren i København, men Vagn Jensen motorcykler fik den renoveret. Da den var klar fredag, skulle den lige startes op, hvilket ikke lykkedes i første omgang. Efter flere timers fejlsøgning, og en halv adskilt motorcykel, lykkedes det at identificere fejlen, som var ganske lille og let at rette. Ved styrtet i København var en lille chip i styreboksen hoppet ud af stikket. Chippen blev sat på plads, cyklen samlet og motoren startet. Ducati én bestod herefter styrkeprøven i weekenden.

Ved første tidtagning lørdag sikrede René sig pool position til eftermiddagens løb, Som regerende Dansk Mester lagde René Prang sig i spidsen af feltet, og holdt denne position til mål, med godt 18 sek. til nr. to. Med en startplacering som nr. tre, efter tidtagningen til søndagens løb gentog, han øvelsen med at tage spidsen far start til mål, med godt 7 sek. til nr. to. Både tidtagning og løb lørdag og søndag, blev kørt på en regnvåd bane.

Resultat lørdag: 1. plads: René Prang 2. plads: Michael Møller Pedersen 3. Plads: Brian Glyngø Pedersen

Resultat Søndag: 1. plads: René Prang 2. plads: Brian Glyngø Pedersen 3. plads: Asbjørn Hannibal

Den foreløbige stilling efter 3. afdeling i Classic Race Superbike:

1. plads: René Prang 100 point

2. plads: Asbjørn Hannibal 63 point

3. plads: Stig Jarmer 55 point

Sidste afdeling af DM køres i den kommende weekend på Jyllandsringen, Hvor René Prang foruden deltagelse i Classic Race 7D Superbike på Ducati 916, også deltager i moderne Superbike på Aprilia RSV4 RF.

Rene djursland september 2017

6. september 2017:

René Prang melder sig klar til 3. afd. af DM i Classic Roadrace.

Efter et voldsomt styrt i et opvisningsløb ved Copenhagen Historic Grand Prix, først i august, føler  René Prang sig klar til at genoptage sin deltagelse i Classic Roadrace. I den kommende weekend  køres 3. afdeling af DM Ring Djursland.

Ved styrtet  for godt 4 uger siden pådrog René Prang sig mange knubs på hele kroppen, og en lædering af højre skulder og overarm, med sene- og muskelskader. Efter flere besøg hos en massør er han  i den seneste uges tid igen begyndt at kunne bruge armen, og smerterne i hele kroppen er aftagende. Skulder og overarm er ikke helt funktionsdygtig endnu, men René Prang tror på, at han kan deltage og gennemfører løbene på Ring Djursland.

I Classic Roadrace  kører René Prang på en Ducati 916 fra 1994. Den blev nærmest totalskadet ved mødet med betonmuren i København. En gennemgribende renovering gik i gang umiddelbart efter styrtet, og i denne uge forventes den at være genopbygget igen hos Vagn Jensen Motorcykler i Horsens.

René Prang er regerende Dansk mester i Classic Super Bike, og fører i øjeblikket serien i denne sæson. Derfor er det vigtigt for ham at deltage i den kommende weekend, selv om han ikke er fysisk helt på toppen endnu.

René Prang 07.05.17 Jyllandsringen Ducati

7. august 2017:

René Prang styrtet under opvisning ved Copenhagen Historic Grand Prix

René Prang deltog i weekenden i et opvisningsløb i københavnske gader ved Copenhagen Historic Grand Prix.  Desværre endte hans optræden med et meget uheldigt styrt da Classic MC-erne kørte opvisning. I et sving brækkede den venstre fodhviler pludselig, hvorved Prang gled ned på siden af motorcyklen, og kommer i den bevægelse til at vride gashåndtaget i bund, således at maskinen med stor kraft flyver ind i betonbarrieren.

René Prang bliver ligeledes slynget mod betonmuren med stor Kraft, men heldigvis undgår han at blive ramt af sin maskine, som får en lufttur inden den slår en række kolbøtter på asfalten efter mødet med betonbarrieren.

René Prang får del knubs, og bliver godt forslået over hele kroppen. Han undersøges nærmere på Regionshospitalet i Viborg mandag formiddag, for at få konstateret om han er sluppet med nogle kraftige knubs, eller der skulle være sket brud på hofte og/eller skulder, som driller en del efter mødet med asfalten.

René Prang’s Ducati 916 er totalskadet efter mødet med betonmuren. Han håber det vil lykkedes tidsmæssigt at få bygget en ny Ducati op til næste afdeling af DM på Ring Djursland d. 9. og 10. september. Han fører i øjeblikket DM i serien: Classic Roadrace Superbike.

René Prang fortæller om uheldet, at han kørte gennem en kurve med lav hastighed. Pludselig brækker fodhvileren, og herefter husker han ikke meget før han ligger på asfalten. Han når dog at registrere at med den ubalance der sker ved at fodhvileren brækker på venstre side, bevirker at han kommer til at rykke i gashåndtaget, så maskinen får fuld gas, og nærmest flyver ind i betonbarrieren. Det ses tydeligt på en videooptagelse af af situationen. Det er en rigtig ærgerlig situation, for det var jo kun en opvisningskørsel siger René Prang efterfølgende.

Selv håber René Prang at det kun er knubs og smerter efter styrtet, og ingen brud nogen steder, så han kan blive klar til en testkørsel næste lørdag på Padborg Park, på en Aprilia RSV4 RF som han deltager med i moderne Roadracing.

René Prang 07.05.17 Jyllandsringen Ducati

27. juni 2017:

René Prang fører DM i Classic Race efter sejr på Padborg Park.

René Prang vandt en komfortabel sejr i Classic Race SuperBike på Padborg Park d. 25. juni, hvor anden afdeling af DM blev kørt. Planen var at der skulle afvikles to løb i serien, men desværre blev en kører påkørt lige efter start i første løb, og alvorlig kvæstet, hvorefter løbet straks blev afbrudt og senere helt aflyst.

Selv om René Prang har oplevet meget i sin karriere og selv haft en del skader, var han alligevel påvirket af det voldsomme uheld der skete umiddelbart efter starten af det fatale løb. René Prang kom godt fra start og lagde sig straks i spidsen, hvorefter løbet straks blev standset på grund af uheldet bagved. Carsten Mortensen blev holdende på målstregen, da starten gik. Hans motorcykel var gået stå, og han forsøgte at gøre de bagvedkørende opmærksom på at han holdt stille, men blev umiddelbart efter ramt af en kører bagfra, der havde overset ham. Ved uheldet pådrog Carsten Mortensen sig en meget alvorlig læsion i det ene ben. Efter hektisk aktivitet af redningsmandskab for at få ham stabiliseret, blev han transporteret fra banen med helikopter til hospitalet i Flensborg. Det var senere på dagen stor lettelse ved meddelelsen om, at man har reddet Carsten Mortensens ben, men nok må forvente et længere sygeleje. René Prang og teamet sender de bedste hilsner til Carsten Mortensen om god bedring.

René Prang 07.05.17 Jyllandsringen Ducati

Tidsplanen for stævnet var blevet skubbet, men det lykkedes dog senere på dagen at gennemføre løb nr. to. Lørdagens tidtagning blev brugt til startplacering, og her havde René Prang opnået Pool Position. Prang kom godt fra start, og hans Ducati 916 SP kørte som den skulle. Det blev derfor til en komfortabel sejr, med omkring 25 sek. til nærmeste konkurrent. Efter søndagens løb indtager René Prang en foreløbig førsteplads i serien Classic Race SuperBike. Der resterer endnu to afdelinger i serien med 4 løb i alt. Disse køres d. 9. & 10. september på Ring Djursland, og 16. & 17. september på Jyllandsringen.

René Prang podiet Padborg 25.06.17 Classic Race a

René Prang øverst på podiet efter søndagens sejr. Han fik i øvrigt overrakt pokalen af sin 11 årige datter Thea Prang, som var dagens ”pokalpige” for alle klasserne.

(Fotograf: Lena Persson)

15. maj 2017:

René Prang forfulgt af uheld i Sverige

Det var ikke lige René Prang’s weekend, da han deltog i anden afdeling af DM i roadracingklassen SuperBike på Mantorp Park i Sverige. Efter sidste løb søndag kunne en både frustreret og ærgerlig René Prang se tilbage på en weekend, hvor stort set al modgang samlede sig om ham. Ingredienserne var: Oliespild, styrt og endnu et styrt efter at være blevet påkørt søndag, med trykket ribben og en mørbanket krop samt en skadet maskine til følge.

Efter den sædvanlige grundige forberedelse, med eftersyn og klargøring af materiel til weekendens race, var det et optimistisk Team med sponsorerne ”Vagn Jensen Motorcykler”, ”Midland Oil” og ”Hydraflex”, der startede træningen på Mantorp Park fredag. René Prang’s Aprilia RSV4 RF kørte perfekt. Fra startposition nr. 5 i lørdagens løb, kom han udmærket fra start. Da målstregen var placeret for tredje gang skete der det, alle roadracingkørere har stor respekt for. I en kurve highsidede maskinen, med det resultat at Prang blev slynget forover maskinen og måtte en tur i asfalten.

Heldigvis skete der ingen alvorlig skade. René Prang rejste sig, godt mørbanket, og med flere trykket ribben. En efterfølgende undersøgelse af den skadede maskine viste, at motoren lækkede lidt olie, som var sprøjtet ud på bagdækket, som derved bliver glat og mister grebet på banen, og forårsager styrtet.

Apriliaen havde dog kun taget kosmetisk skade, og blev lappet sammen til søndag. Under søndagens tidtagning, viste det sig at motoren stadig lækkede lidt olie. Det lykkedes at få det tætnet til sidste tidtagning, hvor en godt mørbanket René Prang kunne mærke på virkningen af lørdagens knubs, at det nok ikke kom til at gå helt så hurtigt som før styrtet.

På første omgang i søndagens løb, blev han pludselig ramt af en svensker, der kom tordnende bagfra og kørte lige ind bag i ham, og et styrt var uundgåeligt. Mange uforudsigelige ting kan ske i roadracing, men så kluntet en kørsel af svenskeren, havde René Prang ikke ligefrem rosende ord til overs for efterfølgende. Det var en tur som René Prang’s, i forvejen forslåede krop, ikke havde brug for.

Steven Tirsgaard, Simon Tirsgaard og Michael Møller, endte på de tre første pladser i nævnte rækkefølge, både lørdag og søndag.

????????????????????????????????????

foto: Morten Kimer

8. maj 2017:

Succes og nedtur for Prang på Jyllandsringen.

René Prang oplevede både succes og nedtur i weekenden, da han deltog i første afdeling af DM i Classic Road Racing SuperBike, som blev kørt i forbindelse med Danish Masters Racing Festival på Jyllandsringen.

Succesen kom i form af en komfortabel sejr i det første løb lørdag eftermiddag, hvor han kom over målstregen som nr. 1 15 sek. foran nr. 2 på en Ducati 916 SP fra 1994. Efter lørdagens løb var han således helt i front i den foreløbige stilling. Det var der ingen planer om at ændre på i søndagens løb.

René Prang i front 07.05.17 Jyllandsringen Ducati

Da starten gik søndag, lagde René Prang sig straks i spidsen efter første sving, ligesom det også skete i lørdagens løb. Hurtigt så det ud til at succesen fra lørdag skulle gentage sig. Da målstregen blev passeret for anden gang gik det rigtigt fint, men på tredje omgang begyndte der at komme mislyde fra motoren, som den erfarne roadracer ikke brød sig om. Motoren satte momentvis ud, og Ducatien mistede fart. For ikke at risikere en ødelagt motor, valgte Prang derfor nødtvunget at køre i pit og udgå af løbet. På det tidspunkt havde han allerede sikret sig et forspring på 7 sek. til den nærmeste konkurrent. Rigtig ærgerligt men desværre en uforudsigelig situation der af og til opstår. Løbet blev i stedet vundet af lørdagens nr. to: Carsten Mortensen med Niels Bondgaard på andenpladsen. Et lille plaster på såret var at René Prang, trods sin tidlige afgang fra løbet, blev noteret for weekendens hurtigste omgang.

René Prang øverst på podiet 06.05.17 Jyllandsringen Classic Race

Efter dagens nedtur er René Prang nu på en foreløbig samlet fjerdeplads. Derfor er der virkelig noget at køre for i de kommende løb, og det har han tænkt sig at gøre noget ved. Der resterer endnu 3 løbsweekender i DM Classic roadracing SuperBike, hvor der køres om max. 150 point endnu, ud af 200 mulige i hele serien, så det endelige resultat er stadig meget åbent.

I den kommende weekend deltager René Prang i anden afdeling af DM for moderne maskiner  i klassen SuperBike på sin Aprilia RSV4 RF. Efter første afdeling i denne serie, er René Prang ligeledes på en foreløbig fjerdeplads.

René Prang 07.05.17 Jyllandsringen Ducati

3. maj 2017:

René Prang forsvarer DM i Classic SuperBike på Jyllandsringen.

Roadracingkøreren René Prang deltager i den kommende weekend på Jyllandsringen.  Løbet er første afdeling af DM i Classic SuperBike, hvor René Prang skal forsvare sit DM fra 2016.

Ligesom i 2016, stiller René Prang igen op på en Ducati 916 SP fra 1994, når han skal forsvare sit DM fra sidste sæson. Forud for sæsonen har René Prang ingen ide om han og maskinen kan præstere det samme som i sidste sæson, hvor sejren kom i hus med næsten max. point.

Med 28 års erfaring i roadracing, kan det ikke gå helt galt udtaler Prang med et glimt i øjet, – men maskinskade eller styrt kan selvfølgelig vende op og ned på alting.

Under alle omstændigheder forbereder René Prang sig derfor også fuldstændig på samme grundige facon, uanset om det er til Classic race på en ældre maskine, eller det er roadracing på de nyeste modeller. René Prang deltager også i denne sæson i klassen SuperBike på en Aprilia RSV4 RF, hvor første afd. af DM blev kørt på Slovakia Ring i Påsken.

Selv om det er Superbike klassen der er René Prang’s foretrukne, tages deltagelsen i Classic SuperBike ligeså seriøst, ellers deltager jeg ikke siger René Prang. Jeg er ikke kommet dertil endnu, hvor jeg bare deltager. Jeg deltager stadig for at gøre det så godt som overhovedet muligt, og jeg deltager derfor i Classic SuperBike for om muligt at genvinde DM.

????????????????????????????????????

Morten Kimer foto

18. april 2017:

René Prang deltog i sæsonens første løb i Slovakiet.

Roadracingkøreren René Prang følte sig lidt rusten ovenpå en lang vinterpause, da han deltog i første afd. af DM i roadracingserien Superbike, der blev kørt på Slovakia Ring i Slovakiet i Påsken.

Forud for de to løb var der mulighed for to dage med træning på Slovakia ring. Den første dag regnede det, så René Prang undlod at køre denne dag. Fredag kom han så endelig ud at køre på sin Aprilia RSV4 RF, og kunne straks mærke at han lige skulle vende sig til den meget lange og hurtige bane. Banen er lige ved 6 km. Lang, hvilket er mere en dobbelt så lang som de danske baner, og derved meget anderledes at køre på. Derfor skulle ”vinterrusten” lige bankes en ekstra gang, efter vinterpausen fra september sidste år.

Under træningen steg hastigheden i løbet af dagen, men det blev gjorde den også hos de nærmeste danske konkurrenter: Simon Tirsgaard, Steven Tirsgaard og Michael Møller Pedersen.

  I lørdagens løb blev det til en femte plads, hvilket René Prang ikke var helt tilfreds med. Løbet blev vundet af Simon Tirsgaard, efterfulgt af Steven Tirsgaard og Michael Møller Pedersen.

Søndag gik det bedre, idet det blev til en fjerdeplads, igen med de forannævnte konkurrenter på de førende pladser, men denne gang med Michael Møller Pedersen som vinder, efterfulgt af Simon og Steven Tirsgaard.

René Prang er fortsat optimist, og sætter sin lid til de danske baner, som kræver betydelig bedre køreteknik, på grund af den kortere længde og mange krævende sving, som ofte har været René Prang’s styrke. René Prang anerkender dog, at de yngre talentfulde kræfter er ved at være meget stærke på banen, og samtidig har adgang til dæk og materiel i nødvendigt omfang, som er en meget omkostningstung post, men en væsentlig forudsætning for at være med helt i toppen.

Det er ikke helt de samme vilkår René Prang kører under, så der skal en ekstraordinær indsats til at hamle op med dem, men han er fortsat indstillet på at give konkurrenterne kamp til stregen.

Næste opgave er i weekenden d. 6. & 7. maj hvor René Prang deltager i første afdeling af Classic Superbike på en Ducati 916 SP fra 1994 som han blev Dansk Mester på i 2016.

René Prang 1 Aprilia RSV4 RF 2017

foto: Morten Kimer

April 2017:

René Prang klar til sæsonens første løb

Roadracingkøren René Prang er klar til sæsonens første træning, forud for første afdeling af DM-serien i roadracing, som foregår i påskedagene i Slovakiet.

Ved 2016 sæsonens sidste løb på Jyllandsringen, i september måned, viste René Prang rigtig god fremgang på sin nyerhvervede Aprilia RSV4 RF. Han nåede kun at afprøve den nye racer ved et par løb i 2016. Han havde valgt at vente til september med sæsonpremiere, da han først ville have overstået en nyredonation i juni, til sin far.

Mens konkurrenterne har trænet på roadracingbanerne, under sydlige himmelstrøg i de tidlige forårsmåneder, har René Prang haft travlt med at klargøre sit nye materiel til sæsonen.

Med optimal opbakning fra mekanikerne Jan Friis og Torben Almind, drager René Prang  tirsdag til Slovakiet, hvor sæsonens første træning og den første afdeling af DM, køres i påskedagene på Slovakia Ring.

Ovenpå en superkort sæson 2016, hvor det dog alligevel lykkedes René Prang at vinde DM i Classic Superbike på en Ducati 916 SP fra 1994, ser han frem til at komme i gang med 2017 sæsonen og for alvor igen at prøve kræfter med konkurrenterne.

René Prang deltager igen i denne sæson i klasserne SuperBike og Classic Superbike.

Rene Prang Aprilla RSV4 RF

Marts 2017:

Tak fordi du besøgte os på

transportmesse

Februar 2017:

Mød os på MC Udstillingen i weekenden 25+26. februar 2017.

Over 9.000 m2 i Lokomotivværkstedet, Kbh. skal fyldes med motorcykler, udstyr og tilbehør til de tohjulede.

Vi ses.

lokomotivværkstedet

Lokomotivhallerne finder du her: Otto Busses Vej 5A, 2450 København SV

7. november 2016:

transportmesse

12. september 2016:

René Prang blev Dansk Mester

Efter en pause fra roadracing på knapt et år, vendte René Prang i august tilbage på roadraceren, hvor han over fire løb, bragte sig i spidsen i kampen om DM i Classic Superbike. Ved det store bikestævne på Jyllandsringen i weekenden d. 10. & 11. september vandt han således det samlede mesterskab og øverst på sejrsskamlen efterfølgende. René Prang fik også sæsonpremiere i superbike, og det blev på sin spritnye Superbike: Aprilia RSV4 RF.

Mesterskabet blev hentet  i Classic Superbike, som er en ny serie fra denne sæson indenfor classic roadrace. Serien 7D køres på ældre maskiner op til 1994. René Prang kørte mesterskabet hjem på en Ducati 916 SP fra 1994. Med et godt udgangspunkt for weekendens race, blev der, set i bakspejlet, ikke på noget tidspunkt tvivl om resultatet. Selvfølgelig ville et motorstop eller et styrt kunne vende op og ned på det endelige resultat, men med to sikre sejre, med over 10 sek. til nr. 2, kom mesterskabet aldrig i fare.

rene-prang-11-september-foersteplads

Et andet af René Prang´s primære formål med at deltage på Jyllandsringen, var for første gang i sæsonen at prøve kræfter med konkurrenterne på sin nye Aprilia RSV4 RF, som han hen over sommeren har arbejdet på at få gjort klar til weekenden. Han nåede en træningstur til Tjekkiet sidst i august, for at få testet den nye maskine. René Prang er for længst ude af en samlet topplacering og medaljekampen i Superbike. Formålet var at prøve kræfter med konkurrenterne, og mærke maskinens muligheder og begrænsninger i rigtig konkurrence. Mødet med konkurrenterne viste dog også at der stadig mangler noget i opsætningen af maskinen, samt en lille smule mere af den tidligere skarphed hos René Prang. Han var dog rigtig godt tilfreds med sin indsats. Tidstagningerne og de to løb i weekenden viste dog også helt klare forbedringer, som der arbejdes videre med, med henblik på sæsonen 2017.  I det to løb i Superbike kørte han sin Aprilia RSV4 RF frem til en 6. plads lørdag, og søndag var han på en 4.dag løbet blev afbrudt af et styrt. Da starten gik igen, var han de første omgange på en 3. plads men dækkene holdt ikke til opsætningen, så han gled ned på en 5. over målstregen. Han havde forudset at der kunne blive problemer med bagdækket. Omgangstiderne blev klart forbedret hen over weekenden med 2 sek. hvilket er meget i en sport, hvor der regnes i 1/1000 sekunder.

rene-prang-sponsorer-11-september-2016

René Prang er tilbage på Jyllandsringen d. 24. & 25. september, på sin Aprilia RSV4 RF, hvor der afholdes finalestævne om DM.

September:

René Prang tilbage på Jyllandsringen i den kommende Bike-weekend.

Efter en længere pause er roadracingkøreren René Prang tilbage på Jyllandsringen. Han kørte det sidste løb på Jyllandsringen ved finalestævnet i september 2015, og tog derefter en frivillig pause, som varede til midt i august 2016.

Efter at have overstået en transplantation, af sin ene nyre til sin nyresyge far d. 10. juni i Skejby, er René Prang klar til at møde konkurrenterne igen på racerbanen.

René Prang ser meget frem til løbet på Jyllandsringen, idet han i mellemtiden har skiftet sin amerikansk byggede EBR roadracer ud med en fabriksny Aprilia RSV4 RF Superbike. Det er en maskine der på papiret skulle kunne hamle op med de stærkeste Superbike maskiner. Det er bl.a. Ducati og BMW der er nogle af de stærkeste og hurtigste maskiner i øjeblikket, og at disse maskiner også bliver kørt af nogle fremragende roadracing kørere, gør ikke ligefrem udfordringen nemmere.

René Prang har ingen mulighed for at nå en medalje i Superbike i år. Der er kørt flere afdelinger i foråret, mens han har holdt pause, men han ser løbende lørdag og søndag, som en kærkommen mulighed for at afprøve den nye Aprilia, og måle sig med konkurrenterne.

01-rene-prang-brno-2016

René Prang har derimod en god mulighed for at tage det danske mesterskab i Classic Race Superbike på en Ducati 916 SP fra 1994. Han har kørt 4 løb midt i august, på henholdsvis: Ring Djursland og Padborg Park, hvorefter han har bragt sig i spidsen af DM med 95 point ud af 100 mulige. De sidste to løb skal køres, i den kommende Bike – weekend, på Jyllandsringen.

Rene Ducati 04

(Kimer foto)

René Prang ser dog nok mest frem til den egentlige sæsonpremiere i ”Superbike” på den nye superracer Aprilia RSV4 RF, som han lige har prøvekørt og testet på en træningstur til Tjekkiet og Padborg Park, og derfor har nogle rimelige forventninger til, selvom han ikke har kørt lige så meget som konkurrenterne i denne sæson.

Det bliver derfor en travl weekend for René Prang. At stille op to klasser – henholdsvis:  ”Superbike” på en Aprilia RSV 4 RF, og ”Classic Race Superbike” på en Ducati 916 SP fra 1994, kræver bl.a. at han har nogle gode hjælpere i pitten til at være klar med maskinerne. Det er to vidt forskellige maskiner, Så det vil komme an på en prøve, om René Prang  i tilstrækkelig grad, vil være i stand til at omstille sig fra den ene til den anden maskine, og alligevel være med helt fremme.

August:

René Prang tilbage med 3 sejre og en andenplads, efter en længere pause fra Roadracing

 Rene Ducati 04

Siden det sidste løb på Jyllandsringen i september 2015, har Roadracingkøreren René Prang haft en længere pause. Denne gang skyldtes pausen ikke, som ved tidligere lejligheder, skader efter styrt eller defekt materiel. Sæsonpremieren efter den lange pause, blev i Classic Superbike på Ring Djursland d. 13. & 14. august, og d. 20. & 21. august på Padborg Park.

René Prang stillede op i Classic race, og kørte for ”Vagn Jensen Motorcykler” på en Ducati 916 SP fra 1994. Han indkasserede en flot 2. og en 1. plads på Ring Djursland. På Padborg Park i weekenden, blev det til to meget sikre 1. pladser.

René Prang var godt tilpas med at komme i gang igen, og syntes det havde været sjovt at prøve Classic Race, ligesom han er godt tilfreds med resultaterne, set i lyset af at det er første gang han overhovedet kører Classic race. Skønt en Classic Superbike ikke har de samme kræfter og moment som de nyeste Superbike racere, er det dog på mange måder den samme forberedelse, køreteknik og erfaring der kommer i spil.

Den sene sæson premiere skyldes, at René Prang for ca. 2 år siden, havde besluttet at han ville give sin nyresyge far en af sine raske nyrer, og derfor ikke ville genoptage roadracing, efter afslutning af sæsonen 2015, før transplantationen var overstået. I efteråret 2015, blev René Prang’s far godkendt til transplantation, og efter et længere undersøgelsesforløb blev René godkendt som donor. En vellykket nyretransplantation fandt sted d. 10. juni 2016.

Det blev herefter til en forholdsvis kort periode med rekonvalescens, før René Prang d. 13. august, havde sæsonpremiere i roadracing på Ring Djursland. Hans comeback blev dog ikke kørt i den vanlige klasse: ”Superbike”, men i ”Classic Superbike”, som køres på ældre Superbike maskiner til og med årgang 1994, udstyret med den teknologi, som på det tidspunkt var mulig.

Den egentlige sæsonpremiere bliver dog først ved det store stævne på Jyllandsringen d. 10. og 11. september, Hvor der køres to afdelinger om DM. På Jyllandsringen bliver det også, for René Prang, premiere med en fabriksny Aprilia RSV 4 RF Superbike, med betydelige flere HK på baghjulet end den EBR SuperBike han kørte på i 2015.  Det er helt sikkert det race han først og fremmest ser frem til, hvor han igen skal møde konkurrenterne gennem de seneste år.

Forinden det kommende løb på Jyllandsringen, tager René Prang dog lige på en træningstur til Brno i Tjekkiet for at afprøve, justere og tilkøre den nye Aprilia RSV 4 RF.

 

Juli:

Vi ønsker Kenneth Jensen stort tillykke med 1. pladsen i Copenhagen Historic Grand Prix 2016 i Legend Cup.

Kenneth Jensen legend car

 

Juli:

Så er vi klar til at se Jer på Copenhagen Historic Grand Prix på Bellahøj

copenhagen historic grand prix 2016 stemning

 

Juli:

Midland er på plads på Bellahøj Park til Copenhagen Historic Grand Prix 30. – 31. Juli 2016. Vi ses.

cphgp juli 2016

 

Maj:

miljøcertifikat

April:

 

Så er aftalen med Smith Racing i hus – vi glæder os til Rally sæsonen 2016 starter.

smith racing

 

 

Februar:

Midland var sammen med Rene Prang og hans EBR-racer udstiller på MC Messen i Skuehallerne, 27-28. februar 2016

Messe, roskilde skuehaller

 

28. januar 2016:

Kom og mød Midland Oil på MC Messe i Skuehallerne, Roskilde den 27-28. februar 2016. 

Mere info få du lige her

klik på billedet for større version

opstilling-billede-horizontal

26. oktober 2015:

Læs om de nye updates på Crypto3 5w/30 og om nyt produkt Midland Econova 0w/20 her

28. september 2015:

René Prang fik Bronze i den endelige DM-stilling.

Roadracingkøreren René Prang var ellers ude af medalje kampen i DM ”SuperBike”, efter et styrt i juni mdr. hvor han pådrog sig 6 brud på kravebenet. Som flere gange tidligere i karrieren, kom han stærkt igen, og fik sig kæmpet op på en samlet 3. plads.

Rammerne for weekendens race på Jyllandsringen kunne næsten ikke være bedre. Høj solskin og tusinder af tilskuere, var noget nær det perfekte, da René Prang og konkurrenterne kørte DM-finaler i årets sidste race.

De unge talenter Alex Schacht og Simon Tirsgaard har været meget stærkt kørende hele sæsonen, og René Prang’s gamle teammakker Ulrik Nielsen har også fået fart i Ducati en, så der ville blive hård kamp om placeringerne.

Forud for weekendens løb lå Renè Prang på en foreløbig samlet 5. plads. En podieplads havde hidtil kun været en teoretisk mulighed siden det alvorlige styrt i juni. Med en metalplade og skruer i kravebenet, var skaden helet, og han gjorde det alligevel, selv om han havde ca. 30 hk. mindre at gøre godt med, i forhold til de førende konkurrenter.

Lørdag kom René Prang rigtig godt fra start og lå på en 2. plads efter første sving. Denne placering holdt halvdelen af løbet. Hans baghjul begyndte at miste luft, og han troede faktisk at han var punkteret. Han mistede hurtigt 2 pladser, og længe så det ud til at han måtte nøjes med en 4. plads, men en defekt, satte Ulrik Nielsen ud af spillet, og René Prang kunne køre i mål som nr. 3 efter Simon Tirsgaard og Alex Schacht.

I søndagens løb blev det også til en 3. plads, efter nogle hårde dueller i starten af løbet. En tilfreds René Prang kørte over målstregen, vel vidende at Bronzemedaljen i den samlede DM stilling var hjemme.

René Prang startede sæsonen på den for ham, ukendte amerikansk byggede EBR 1190 RX. Han var spændt på hvordan maskinen ville arte sig på banen. Derfor er sæsonen også brugt på at lære den nye maskine ordentlig at kende, og arbejde med forskellige opsætninger og justeringer. Det var derfor en tilfreds roadracingkører, der kunne afslutte sin 25. jubilæumssæson med en samlet 3. plads i DM.

Blikket er allerede rettet frem mod sæsonen 2016.

21. september 2015:

Tim Svanholt kom på “glat is” 

Yokohama Mesterskabet i Rally blev kørt på Dyreskuepladsen i Roskilde.

14. september 2015:

René Prang fik podieplads i Zenergy Super Challenge SuperBike.

Roadracingkøreren René Prang deltog i den sidste afdeling af serien Zenergy Super Challenge SuperBike på Padborg Park d. 12. og 13. september, hvor der blev kørt tre løb over weekenden. I den samlede stilling kunne han bestige podiet som nr. to.

Fra starten af sæsonen var teamet omkring René Prang spændte på hvordan den amerikansk byggede motorcykel EBR 1190 RX, ville arte sig på racerbanerne med Prang i sadlen. Sæsonen har vist at der er et godt potentiale i maskinen, selv om der endnu er plads til små forbedringer. René Prang har de seneste sæsoner kørt i serien Supersport 600 på en Triumph Daytona 675, som han i 2014 vandt både det Danske og Nordiske mesterskab med. Det var da også meget anderledes da han i denne sæson vendte tilbage til sin gamle og stærkere klasse SuperBike. Han startede sæsonen på et for ham total ukendt motorcykelmærke. Han havde hørt og læst om amerikaneren Erik Buell der står bag konstruktionen af motorcyklen EBR: ”Erik Buell Racing”, heraf navnet EBR, og havde mod på at prøve den nye spændende maskine, da muligheden opstod.

Efterhånden som sæsonen er skredet frem er René Prang blevet mere og mere dus med EBR raceren, og har sammen med mekaniker Torben Almind, arbejdet med justering og opsætning, der passer bedre til René Prang’s kørestil. Derfor er René Prang også rigtig godt tilfreds med det samlede resultat som nr. to SuperBike, der kom i hus med tre tredjepladser i weekendens løb.

Sæsonen har budt på 12 løb i Zenergy Super Challenge, fordelt over 4 løbsweekender og René Prang’s samlede andenplads skal bl.a. ses i lyset af, at han under vejs mistede tre løb, da han i juni, og netop på Padborg Park, styrtede og brækkede kravebenet.

Vinder af serien blev Simon Tirsgaard der vandt alle tre løb i weekenden, mens René Prang’s gamle teammakker Ulrik Nielsen, der ikke nåede at komme med fra sæsonstart, men nu er kommet rigtig godt i gang på sin nyerhvervede Ducati, blev nr. to i de tre løb, og slutter på en samlet ottendeplads.

31. august 2015:

René Prang kom stærkt igen på Jyllandsringen.

Roadracingkøreren René Prang kom, stærkt tilbage på sin EBR 1190 RX, da der blev kørt en DM-afdeling  på Jyllandsringen i weekenden. Efter en lidt beskeden 5. plads lørdag, gik det noget stærkere i søndagens løb, hvor han besatte en flot 2. plads.

René Prang betragter Jyllandsringen som sin hjemmebane, og havde set frem til weekendens løb i forbindelse med Jyllandsringens meget velbesøgte Grand Prix. Et Dansk Mesterskab kunne ikke længere nås, grundet et par styrt og maskinskade i tidligere løb, men alligevel var Prang top motiveret for at køre et par gode løb. René Prang har et ganske særligt forhold til Jyllandsringen, da det også var her han fik sit gennembrud, da han for 25 år siden startede med at køre roadracing.

Sæsonen igennem har vist at de unge talenter, Simon Tirsgaard og Alex Shacht er stærkt kørende, ligesom René Prang’s gamle teammakker Ulrik Nielsen har vist gode takter på sin Ducatti 1190, selv om han først er kommet i gang, sent i sæsonen.

Ved tidtagningen lå de første 6 kørere meget tæt på hinanden. René Prang fik en startplacering som nr. 5. Han kom godt med fra start, men faldt ned på en 7. plads. Efter et par omgange var han oppe på 6. pladsen, men det var lige som om det kneb med at følge med de førende. René Prang fortæller efter løbet at maskinen skred og slingrede i bagenden, så han havde svært ved at styre den, og overføre MC-ens kræfter til asfalten optimalt. Løbet endte med en 5. plads, og en lidt ærgerlig roadracer der ikke var helt tilfreds med resultatet.

Efter en snak med mekaniker Torben Almind, gik denne i gang med at lave forskellige justeringer på maskinen, og ændre på affjedringen. Dispositionerne skulle vise sig at bære frugt. Straks fra løbets start kunne René Prang mærke at EBR-en føltes meget bedre. Det var i øvrigt også tydeligt at se fra tilskuerpladserne. Fra en startposition som nr. 6 arbejdede han sig støt og roligt frem i feltet og lå i sidste halvdel af løbet på en 2. plads, som med få centimeter foran Simon Tirsgaard, holdt til målstregen, og med Alex Schacht på 1. pladsen. René Prang havde da kørt sin hurtigste omgang 1,3 sek. hurtigere end i lørdagens løb.

 

28. august 2015:

Midland deltog i 25-års jubilæumsmesse hos Brdr. Autodele, Greve

Der var stor tilslutning fra leverandører og flot besøgstal da Brdr. Autodele i Greve i går kunne åbne dørene til deres 25-års jubilæumsmesse. Midland var naturligvis med.

27. august 2015:

René Prang er med igen på Jyllandsringen til Grand Prix.

Roadracing køreren René Prang er tilbage på Jyllandsringen i den kommende weekend. Han har ikke ligefrem haft heldet med sig i de seneste løb som har kostet to styrt med fysiske skader,  skader på materiellet og måtte udgå med maskinskade i det seneste løb på Ring Djursland.

René Prang glæder sig til at være tilbage på Jyllandsringen, som han betragter som sin hjemmebane. Det var netop på Jyllandsringen René Prang for 25 år siden startede sin karriere som roadracingkører og fik vist sit talent. Jyllandsringen betyder også noget særligt for René Prang, idet han bl.a. her har kunnet fejre et stort antal sejre, og det var her kimen blev lagt til mange af de mesterskaber og podiepladser han har høstet gennem karrieren. Derfor betyder det også noget særligt for René Prang at deltage på Jyllandsringen igen i sin 25 års jubilæumssæson

Selv om Chancen for at genvinde det danske mesterskab nu er forpasset, er det ikke en mindre motiveret René Prang der lørdag og søndag sætter sig i sadlen på sin SuperBike roadracer, EBR 1190 RX. Sammen med mekanikeren Torben Almind har de brugt adskillige timer i værkstedet på at gøre raceren klar og forberede sig til weekendens løb.

Forberedelse og motivation skal der til for at yde sit bedste, og for at det overhovedet giver mening at deltage. Som landstræner og talentudvikler har René Prang været med til at præge de unge talenter på landsplan. Sæsonen har vist at netop de unge talenter, Simon Tirsgaard og Alex Shacht trænger sig voldsomt på og giver den garvede racerveteran skarp konkurrence.

René Prang har endnu en teoretisk mulighed for at komme på podiet i den endelige stilling, og den chance skal køres, kommer det tørt fra Prang. René Prang får også fornøjelsen af at komme i konkurrence med sin ven fra barndommen og tidligere teammakker Ulrik Døssing Nielsen, der fik et forrygende comeback på Ring Djursland for to uger siden, idet han besatte en femte- og en tredjeplads på sin fabriksnye Ducati, i de to løb som René Prang måtte udgå af. Også fra den kant kan René Prang vente skarp konkurrence i weekenden.

Ud over de to lokale roadracingkørere René Prang og Ulrik Døssing Nielsen, deltager teammakker Michael Brix Sørensen på sin Triumph 675 Daytona i SuperSport 600 klassen. Michael stammer ligesom René og Ulrik fra Thorning, hvor de 3 er vokset op sammen.

22. august 2015:

Midland & Rene Prang til Åbent Hus hos Vagn Jensen Motorcykler Horsens

Der var høj sol og motorcykler i massevis da Midland og Rene Prang deltog til åbent hus hos Vagn Jensen Motorcykler i Horsens.

   

21. august 2015:

Svanholt i race mod Hærens kampvogn

Tim Svanholt er ikke bare rallykører. Han tager også gerne imod en udfordring af de store…. Sidste gang Tim deltog i DR’s underholdningsprogram VERSUS dystede han mod en Greyhound. Denne gang var det en af Hærens store kampvogne der blev kørt race mod. Og denne gang vandt Tim! Du kan se kampen her

17. august 2015:

René Prang missede chancen for at genvinde DM

Ved en afdeling af DM i rodaracing på Ring Djursland i weekenden, mistede René Prang muligheden for at genvinde det danske mesterskab. René Prang styrtede lige efter første omgang i lørdagens løb, og udgik med maskinskade i søndagens løb.

Efter sommerens restituering ovenpå skulderskaden fra Padborg Park i juni mdr. var han ellers stærkt motiveret og opsat på at køre race igen,

I tidtagningen lørdag, opnåede Prang da også en startplacering i forreste startrække som nr. 3. Han kom godt fra start, og lå på en andenplads da målstregen blev passeret første gang, men i svinget lige efter, forsøgte han at undgå en fedtet plet på banen, med det resultat at maskinen heighsider og Prang bliver slynget op i luften, forover maskinen og ryglander på asfalten. Det var en hård medfart men han var hurtigt på benene for at komme væk fra de bagvedkørende. Ærgerlig, fortumlet og forslået, men ellers frisk, måtte han herefter følge resten af løbet fra pitten.

Mekaniker Torben Almind havde en travl eftermiddag med at få EBR-raceren repareret og klar til søndag. Raceren blev afprøvet søndag morgen, og fundet klar til dagens løb.

Da der ikke blev opnået en hel omgangstid i lørdagens løb var René Prang henvist til at starte helt bagerst i feltet søndag, så mulighederne for en topplacering var på forhånd væsentlig reduceret. Prang avancerede hurtigt i feltet efter starten og befandt sig midt i feltet, da han på fjerde omgang måtte udgå med maskinskade. Et beslag på kåben under maskinen, var formentlig blevet beskadiget under lørdagens styrt, brækkede af og kåben opfangede vinden og gjorde videre kørsel uforsvarlig. En rigtig ærgerlig René Prang måtte erkende at hans deltagelse i ræset var slut for denne weekend.

Chancen for at genvinde det danske mesterskab er nu forpasset, men der er stadig en teoretisk mulighed for en podieplads, og den køres der efter, når det d. 29. & 30. august går løs med det store Grand Prix på Jyllandsringen.

17. august 2015:

Team Svanholt fik DM-point i hektisk opgør på Møn

I weekendens tredje runde af opgøret om Danmarksmesterskabet i rally 2015, Gjønge Rally, på Møn var der for 2013-mestrene, Tim Svanholt og Carina Møller, Roskilde/Herlev, lagt op til ekstra udfordringer.
Efter at have misset årets første DM-runde på grund af tekniske vanskeligheder, lagde Roskilde-holdet fra starten i Stege an til en placering i Top-3, og det lykkedes!

For mindre end en måned siden viste Svanholt og Møller i det 30. KOMO Rallysprint ved Kalundborg storform i deres Mitsubishi Lancer Evo X ved at følge de svenske vindere Joachim Grahns og Rickhard Nilssons fabrikstrimmede Ford Focus WRC til dørs og efter fire hæsblæsende heat slutte på en samlet andenplads.

På Møn gjaldt det jagten på point til DM-opgøret i kamp med både de regerende mestre Christian Jensen og Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro i Peugeot 208 T16 og de tidligere guldvindere Ib Kragh og Mie Petersen, Juelsminde/Rårup, i Citroën DS3 R5.
Roskilde-holdet blev også konfronteret med den tidligere DM-vinder Steen Andersen, Brøndby, ligeledes i Mitsubishi Lancer Evo X. Han kørte sit første DM-rally i år og havde eksmesteren Ditte Kammersgaard, Kolding, som co-driver.
Detil kom en håndfuld norske fartpiloter i skrappe biler med den Anders Grøndahl i spidsen, han stillede op i en Citroën DS3 R5 magen til Ib Kraghs, mens Rune og Viktor Danneborg – far og søn – i henholdsvis Mini JCW WRC og endnu en Citroën DS3 R5.

DM-opgøret på Møn var et komprimeret løb med korte hastighedsprøver, så der skulle køres maksimalt fra første til sidste meter på ialt 10 prøver. Og det blev der!
Det sluttede i DM-sammenhæng med en sejr til Ib Kragh foran Steen Andersen og Tim Svanholt, mens Christian Jensen tog fjerdepladsen.

– Vi kørte så stærkt vi kunne, havde et godt flow i bilen og fulgte som en skygge Ib Kragh i den førende bil, indtil Steen Andersen pludseligt kom drønende op gennem feltet og snupede andenpladsen. Han havde en god dag, så mere er der ikke at sige om det, forklarede Tim Svanholt efterfølgende, som nu ser frem til årets fjerde DM-runde, der køres den 12. september i Juelsminde.

– Det er et rally, som vækker gode minder, for det har enten været vundet af Ib Kragh eller Chstian Jensen – og så Carina og jeg i 2013, tilføjer Svanholt, der nu satser på yderligere fintrimning af rallybilens indstilling og styring, så han og Carina kan holde maksimal fart på bilen i Juelsminde og få pyntet på pointregnskabet.

Efter tre DM-runder ligger Ib Kragh og Christian Jensen på en delt førsteplads, mens Steen Andersen er på femtepladsen og Tim Svanholt på sjettepladsen. Men det sidste har Tim Svanholt i sinde at lave om på om nogle uger.

11. august 2015:

Roadracingkøreren René Prang melder klar til DM på Ring Djursland.

René Prang er klar til at genoptage kampen om DM i roadracing, efter et styrt på Padborg Park i juni mdr. Det trælse styrt kostede et brækket kraveben, der efterfølgende betød en operation, hvor 6 stykker knogle, måtte sættes sammen med en metalplade og 8 skruer.

Sommeren er brugt til restituering af skulderen, men betød også et afbud til NM i Sverige midt i juli mdr. Jeg er klar igen, og skulderen fungerer fint udtaler René Prang. Der arbejdes dog stadig på at få EBR-raceren klar og justeret. Først går turen Stockholm hvor forgaflen skal renoveres efter styrtet. De sidste par hverdage går så i værkstedet sammen med mekaniker Torben Almind med at gøre roadraceren helt klar.

Der køres 2 løb på Ring Djursland d. 15. & 16. august, og igen på Jyllandsringen d. 29. & 30. august. René Prang ligger aktuelt på en samlet andenplads i kampen om DM. Der køres i alt 6 løb mere i DM, så der er masser af point at køre om endnu. Derfor er kampen om førstepladsen, som i øjeblikket indehaves af Alex Schacht, stadig helt åben.

Der er ingen tvivl om at de to konkurrenter vil give hinanden kamp til stregen. De kender hinanden rigtig godt, og vil lure på hinandens svagheder eller fejl i løbene, ligesom det øvrige felt garanteret også vil gøre sit til at vende op og ned på styrkeforholdet. Der er lagt op til nogle spændende dyster i mange forskellige klasser på Ringland d. 15. & 16. august.

Foruden den uundværlige mekaniker Torben Almind, er Michael Brix Sørensen også med i teamet hos René Prang. Michael Brix Sørensen stiller op i klassen SuperSport 600 på sin Triumph Daytona 675, mens René Prang deltager i klassen SuperBike på en EBR 1190 RX

 

 

 

Svanholt og Møller til tops i WERC-runde

Med nytrimmet  styreboks i motorrummet på den heftige Mitsubishi Lancer Evo W R4 rullede Tim Svanholt og Carina Møller, Roskilde/Herlev, til start i det hollandske Tank S Rally i Emmenloord og sluttede 240 kilometer senere som bedste udenlandske hold.

Løbet talte samtidigt som den første runde i West Euro Rally Cup 2015, og i den forbindelse sluttede det danske hold på en fin andenplads, og har dermed fået et godt udgangspunkt for at opnå et godt resultat i turneringen, der slutter med en runde i Danmark i forbindelse med årets DM-finale i Ans.

Selvom Svanholt og Møller i Emmenloord kørte sig op i generalklassementets Top-10, var der for det danske hold i bund og grund var tale om et træningsløb.

– Vi startede da med at øve os i at køre uden at kunne tale sammen på grund af en fejl ved det interne samtaleanlæg mellem vore styrthjelme. Faktisk kørte vi de første fire af løbets 12 hastighedsprøver uden forbindelse, forklarede Tim Svanholt efterfølgende.

Efter et besøg hos en hollandsk motorspecialist har Mitsubishi-motoren fået lidt flere hestekræfter, men det afgørende i den forbindelse en forbedret speederrespons, som giver et optimeret flow i kørslen.

– I starten af løbet var var vejene regnvåde og fedtede og til slut var vejene tørre, så vi benyttede lejligheden til at eksperimentere med dækvalg og indstilling af såvel frihøjde og affjedring  som af transmissionssystemet fordeling af trækkraft til akslerne, fortæller Tim Svanholt, og tilføjer:

– For os var der tale om ren træning, så der var ingen grund til at satse for hårdt og risikere en utidig parkering i en af Hollands mange dybe grøfter, så alt i alt var vi tilfredse med resultatet, og især at bilen er blevet mere homogen at køre.

Tank S Rally havde omkring 70 biler til start og løbet blev vundet af hjemmebanekøreren Jasper van den Heuvel i en Mitsubishi Lancer Evo X.

4. august 2015:

Ny oliefabrik på vej i Schweiz

 

 

22. juli 2015:

En skadet René Prang deltager ikke i NM, men forventes klar til DM.

Det har været en svær beslutning for René Prang, at han må trække sin deltagelse i det nordiske mesterskab i roadracing, som køres på Karlskoga Motorstadion i Sverige i den kommende Weekend.

René Prang kom til skade med skulderen ved et styrt under tidtagning på Padborg Park i juni mdr. Styrtet kostede et brækket kraveben, der efterfølgende betød en operation, hvor 6 stykker knogle, måtte sættes sammen med en metalplade og 8 skruer. Efter operationen havde han en forventning om at han måske kunne blive klar til at køre om det nordiske mesterskab her i juli mdr. men har besluttet ikke at deltage og udsætte sig for unødig risiko. Tidligere i karrieren har han i øvrigt stillet op adskillige gange, trods skader med knubs og brækkede lemmer.

René Prang er regerende nordisk mester i Supersport 600 klassen 2014, men stiller i denne sæson op i klassen SuperBike, hvor han tidligere i karrieren har vundet NM 4 gange. NM køres normalt over flere afdelinger, men i år køres mesterskabet over een weekend.

Derimod forventer han at være klar til at køre næste afdeling i DM på Ring Djursland d. 15. & 16. august. I den samlede stilling i kampen om DM, ligger René Prang på en foreløbig andenplads.

18. juli 2015:

Flot 2. plads til Tim & Carina

Der lugtede af røg og støvskyerne var store da der blev afholdt Rally Sprint i Gammelrand Grusgrav. Tim og Carina sluttede på en flot 2. plads.

        11. maj 2015:

Flot 2. plads til René Prang!

Roadracing køreren René Prang, sluttede på en samlet 2. plads, ved MC Zenergy Super Challenge d. 9. & 10. maj på Ring Djursland.
Søndag skulle der køres 2 løb og vejrudsigten lovede både tørt og varmere vejr. Desværre blev det første heat aflyst lige før start, da der var spildt olie på banen i billøbet lige før MC-erne skulle køre. Senere blev banen rengjort og der blev så kun kørt et enkelt løb søndag.
Stillingen fra lørdag mellem de to forreste gentog sig. René Prang blev igen 2-er tæt efter Simon Tirsgaard. Der var kun 7/10 sek. mellem dem på målstregen og 22 sek. ned til nr. 3.

Næste løb i MC Zenergy Challenge, bliver kørt d. 21. & 22. Juni på Padborg Park.

Læs det nye nummer af “Midlander” her

 27. april 2015:

René Prang kom godt fra start ved åbningsløbet på Jyllandsringen.

René Prang er godt tilfreds med sin nye ERB 1190 RX racer, som han formåede at besætte en 2. plads med i kampen om DM 2015 i roadracing, ved åbningsløbet søndag den 26. april på Jyllandsringen.

René Prang skulle starte fra 5. startposition. Han kom godt fra start idet han efter første sving havde lagt sig på en 2. plads. På anden omgang kom René helt i front og holdt føringen de efterfølgende omgange. René blev dog overhalet i den sidste halvdel af løbet.

René Prang var rigtig godt tilfreds med sin placering som nr. 2 af flere årsager. For det første fordi han nu kunne mærke at han er ved at få styr på den nye maskine, og for det andet at han har en del af æren for Alex Schachts sejr, idet han har haft Alex under sine vinger som talentudvikler i DMU gennem nogle år, så det var ikke så ringe endda, at blive slået af ”lærlingen”.

Selv om dagens løb endte med en flot 2. plads, er der fortsat noget for René Prang og mekaniker Torben Almind at arbejde med. Der mangler endnu nogle reservedele til de forreste støddæmpere og efterfølgende justeringer i affjedringen, før maskinen kører optimalt, og dermed en lille smule hurtigere end i dag.

Dagens resultat blev straks mailet til den amerikanske konstruktør at EBR-raceren Eric Buell, der kvitterede med ros og anerkendelse til René Prang, som er en af de meget få europæiske og den eneste danske kører af en EBR-racer.

kilde: motorsporten.dk

14. januar 2015:

STORT TILLYKKE TIL RENE PRANG,

VINDER AF Dansk Motorsport Award i kategorien

Årets Road Racing kører.

“Rene´s 25 års jubilæumssæson blev en stor og måske lidt overraskende succes, for det lå ikke i kortene, at den skulle blive en succes efter problemer med helbredet og en operation. Men René beviste, at han trods de 45 år, stadig er blandt de bedste i Danmark og Norden både ved at vinde DM og NM i Supersport 600”.

 

Dansk Motorsport Award finder sted onsdag den 14. januar 2015 i Cirkusbygningen.

René Prang er nomineret i kategorien “Årets Road Racing kører” – STEM PÅ RENÈ HER

“Rene´s 25 års jubilæumssæson blev en stor og måske lidt overraskende succes, for det lå ikke i kortene, at den skulle blive en succes efter problemer med helbredet og en operation. Men René beviste, at han trods de 45 år, stadig er blandt de bedste i Danmark og Norden både ved at vinde DM og NM i Supersport 600”.

René Prang Dansk og Nordisk mester i Super Stock 600 – 2014.

René kører på Midland Motorcycle 10W-50, en fuldsyntetisk olie til 4-takts motorer.

Stort tillykke til René fra Midland.

Foto af Kimer Foto

Tim Svanholt sluttede årets rallysæson med bronze

 – Selvom vore to stærkeste konkurrenter var udgået og vi havde vundet finalerunden, ville vi alligevel have været bagud på point i den samlede stilling, så nu koncentrerer vi os om sæsonen 2015, fastslår Tim Svanholt efter weekendens opgør i Danboring Rally Danmark ved Ans.

Med 73 mesterskabspoint fra fem af årets seks DM-runder sluttede sidste års guldvindere fra Roskilde, Tim Svanholt og Carina Møller, på en samlet tredjeplads og tog dermed bronzemedaljerne med hjem fra slutrunden Jylland.

Efter weekendens intense fartdueller på 21 sprintbetonede hastighedsprøver sluttede sidste års guldvindere i Division A for den 4-hjulstrukne biler på en andenplads, hvilket Tim Svanholt efter omstændighederne fandt tilfredsstillende.

Tim Svanholt ser flere grunde til udfaldet af titelforsvaret. Først og fremmest nogle meget kompetente konkurrenter – alle tidligere danske rallymestre – i meget hurtige biler. Dernæst hans eget vognskift umiddelbart før DM-turneringens næstsidste runde – fra en standard Mitsubishi Lancer Evo iX til en nyere og tunet Evo X kombineret med et uheld og en ærgerlig sortie i semifinalen og dermed manglende forbedring af pointregnskabet.

– Desuden var det bare ikke min dag, da vi kørte finalerunden. Bilen var ikke helt, som jeg gerne vil have den, så vi valgte at køre med en god sikkerhedsmargin for trods alt at sikre os en samlet tredjeplads, forklarede sidste års rallymester efter at være kommet i mål i et velorganiseret og spændende slutopgør med et halvt hundrede biler på startlisten.

Titelopgøret blev fra den første til den sidste meter et knivskarpt opgør på krævende veje og i såvel regn og tåge som i mørke og dagslys.

Bortset fra fire af de 21 hastighedsprøver var Tim og Carina hele vejen i feltets Top-5, og da både Ib Kragh og Mie Petersen i Peugeot 207 Super 2000 og Steen Andersen og Iben Louring i Mitsubishi Lancer Eco X udgik var andenpladsen sikret – dermed også DM-bronzen.

Vinterpausen frem til starten på DM-turneringen 2015 skal bruges til at gå den nye R4-tunede Mitsubishi igennem fra A til Z, for Tim Svanholt har en klar fornemmelse af, at den kan yde mere end den har gjort i de to løb, han hidtiul har kørt i den.

– Bilen er stadig for urolig til at jeg kan køre optimalt med den i sving, så vi skal have fintrimmet undervognen. Sammenlignet med vores tidligere bil er jeg ret sikker på, at der er mere at hente i den nye, så jeg skal nu have have en snak med en ekspert om motorens computerstyring. Jeg er sikker på, at vi kan komme med en endnu bedre bil til den kommende DM-turnering, slutter Tim Svanholt.

Slutstillingen i Danmarksmesterskabet for Division A for 4-hjulstrukne biler

 1. Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans, Peugeot 208 T16, 109 point
 2. Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde, Peugeot 207 S2000, 95 point
 3. Tim Svanholt-Carina Møller, Roskilde, Mitsubishi Lancer Evo X, 73 point

31. oktober 2014:

Guldholdet fra Roskilde klar til weekendens rallyfinale

Tim Svanholt satser med sin nye bil på at sikre sig bronzemedaljen i mesterskabets slutrunde

Når man som forsvarende Danmarksmester i en forældet rallybil får chancen for en god byttehandel, skal man kende sin besøgelsestid.

Dét gjorde Tim Svanholt fra Roskilde, som derfor udskiftede vinderbilen fra i fjor med en nyere version – en specialtunet Mitsubishi Lancer Evo X – for at være bedre rustet til opgøret med de to hurtigste konkurrenter og tidligere DM-vindere Christian Jensen, Ans, og Ib Kragh, Juelsminde i henholdsvis Peugeot 208 T16 og Peugeot 207 Super 2000.

Problemet var blot, at Tim Svanholt og hans team fik den nye bil halvandet døgn før starten på semifinalen, og fik derfor ikke tid til at trimme bilen optimalt.

– Resultatet var desværre en afkørsel, så vi måtte køre hjem uden point, og dermed er vi uden chance for at nå de to Peugeot-hold, så vi må i stedet satse på at vinde bronze, understreger en nøgtern Tim Svanholt.

Efter at have fået udbedret skaderne på bilen; et afrevet hjulophæng, en perforeret gearkasse og bulet karrosseri, er bilen klar til finalen.

– Desuden har der været tid til at gå bilen grundigt igennem og justere undervognen sådan, som jeg vil have den, så vi bør kunne gøre os bedre gældende i weekendens Danboring Rally Denmark ved Ans, tilføjer Tim Svanholt.

Inden uheldet i den forrige DM-runde var han og co-driver Carina Møller på trods af den nye bils mangler immervæk på en samlet tredjeplads, så med de nævnte justeringer forventer han at kunne byde Peugeot-holdene på kvalificeret modstand.

Ved forrige weekends Internationale Racing Festival i Roskilde fik han kørt et halvt hundrede kilometer i rallybilen, og det efterlod et klart indtryk af at bilen nu er, som han vil have den.

I forbindelse med festival-kørslen kørte han i øvrigt en tur i rallybilen sammen med prins Joachim og dennes lille søn Henrik – og til stor fornøjelse for begge.

– Især da bilen med knaldende og ildsprudlende udstødning slidede sidelæns rundt i svinget ved banens vendepunkt, fastslår Tim Svanholt, som i alt fik kørt omkring 450 kilometer ved ture med betalende motorsportsfans.

Fredag og lørdag gælder det DM-finalen i Jylland med 21 hastighedsprøver.

– Det bliver et sprintbetonet opgør, for prøverne er korte, fra 4,3 til 8,4 kilometer, så der skal køres med fuld fart fra første til sidste meter, men vi er klar – også til sæsonen 2015, hvor vi satser på at få endnu mere ud af den nye bil, slutter Tim Svanholt.

DM-stillingen forud for weekendens finaleløb

Division A for 4-hjulstrukne biler

 1. Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans,. Peugeot 208 T15, 95 point
 2. Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde, Peugeot 207 S2000, 86 point
 3. Tim Svanholt-Carina Møller, Roskilde, Mitsubishi Lancer Evo X, 56 point

 

26. september 2014:

I morgen lørdag d. 27/9 afvikles Yokohama-mesterskaberne på Dyrskue pladsen i Roskilde, desværre bliver det uden deltagelse af Tim og Carina.

Da det ikke er lykkedes at nå af fremskaffe de rigtige reservedele fra England kan bilen ikke nå at blive klar.  

Apropos dette, har vi lagt nogle nye On Board video klip på hjemmesiden fra sidste DM, se bl.a. SS5 hvor uheldet sker der koster deltagelsen videre i løbet.

http://www.svanholtmotorsport.dk/media/video.html

 I oktober kommer der heldigvis mere race, teamet håber og forventer at deltage i Anderup Minirally på Fyn den 18/10,

og den 24. okt. kan vi alle sætte  os godt tilrette foran TV skærmen og følge Tim dyste mod en hund i DR nye fredags underholdningsprogram VERSUS

Dagen efter – lørdag den 25/10 kører Tim penge ind til Røde Kors i forbindelse med Thorkild Thyrrings store RACING FESTIVAL der afholdes i Roskilde.

Endelig – den 1./11 afvikles finalen i DM i Ans/Jylland –  mere om det hele, når tiden sig nærmer.

19. september 2014:

Spænd selen og tag en køretur med Tim & Carina her

8. september 2014:

Roskildes Danmarksmestre i hegnet med deres nye bil

Men er stadig i Top-3 forud for finalen i slutningen af oktober

De regerende danske mestre i 4-hjulstrukne rallybiler, Tim Svanholt og Carina Møller, Roskilde/Herlev, overraskede alle i årets næstsidste DM-runde ved at stille med en ny bil, men fik en ærgerlig sortie allerede på den femte af 12 hastighedsprøver i det jyske Stilo Rally ved Odder.

– Den nye bil reagerede anderledes end den gamle ville have gjort i den situation, så vi endte i et træ og måtte udgå, forklarede Tim Svanholt efterfølgende og tilføjede:

– Vi var efter de fire første hastighedsprøver på tredjepladsen efter Christian Jensen og Ib Kragh i deres hurtige Super 2000-biler, og bilen føltes god, så derfor satte jeg farten op. Men i et sving på den femte prøve skred bilen for langt ud og endte i vejens modsatte side. Først en hæk og dernæst i et træ.

Resultatet var et molesteret forhjulsophæng og skrammer i lakken på den nye bil, der kom til landet to døgn før rallyets start.

Efter nogle hektiske timer med at få bilen klargjort og godkendt måtte rallymestrenes servicefolk knokle for at løse et problem med benzintrykket til motoren, men det lykkedes at blive klar til lørdagens start.

Kampen om point til årets Danmarksmesterskab for 4-hjulstrukne rallybiler er tæt, og stiller store krav til såvel kørere og servicefolk som til bilen. Når denne ikke kan hamle op med feltets hurtige Super 2000-biler, må den byttes ud med en ny – så det gjorde Tim Svanholt.

I timerne op til DM-turneringens femte runde byttede han og co-driver Carina Møller derfor den hidtidige standard Mitsubishi Lancer Evo IX ud med en nyere R4-tunet Lancer Evo X.

– Bilen er i princippet som den tidligere, bare lettere og hurtigere og specialbygget til rally. Der er helt sikkert potentiale i den, men vi havde bare for lidt tid til atteste materialet inden lørdagens DM-start, fortæller Tim Svanholt.

På trods af weekendens uheld, er mesterholdet forud for finalen i slutningen af oktober fortsat på en samlet tredjeplads i pointstillingen, så der er stadig chance for en podieplads i årets sidste DM-rally.

Tim Svanholt satser på at få bilen gjort klar igen, så der bliver tid til at træne noget mere inden DM-finalen. Dels i kommende Yokohama Sprint-løb i Roskilde og Vejen og dels i et fynsk minirally.

– Om ikke andet vil vi med de sidste løb i år få mulighed for at forberede os optimalt til næste års DM-turnering, for vi skal nok få den bil til at køre, som jeg vil have det, slutter Tim Svanholt.

Stillingen i DM-rally før slutrunden i Ans 31.10-1.11.2014

Division A (4-hjulstrukne biler)

 1. Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde/Rårup, Peugeot 207 S2000, 95 point
 2. Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, Peugeot 208 T16, 86 point
 3. Tim Svanholt-Carina Møller, Roskilde/Herlev, Mitsubishi Lancer Evo X, 56 point
 4. Torben Sørensen-Henrik Petersen, Randers/Hobro, Subaru Impreza WRX STi, 44 point
 5. Steen Andersen-Iben Louring, Brøndby/København, Mitsubishi Lancer Evo X, 36 point

4. september 2014:

Rallysæsonens 5. DM afdeling står for døren i den kommende weekend, det er i sig selv nok ikke ”Breaking News”, men

når/hvis I står på prøve 1 og venter på start nr. 1 Tim Svanholt og Carina Møller, så kan vi godt afsløre at bilen IKKE er den samme

som ved sidste DM løb – den gode gamle Mitsubishi er nemlig udskiftet med en noget nyere men med samme logo, Mitsubishi EVO X

R4 .

 

Det hele er sket indenfor de sidste 24 timer, og den nye bil er netop ”landet” i Øm kl. 03.30 i nat. Servicefolkene Mads og

Henning har været en tur i Calais i Frankrig hvor de mødtes med sælgeren fra Irland, han fik den gamle bil og de fik den nye, så

nu gælder det om hurtigst muligt at få opsætning, indstillinger og klistermærker klar til lørdag.

Prøvekørsel…… ja vi håber han kan nå at få den lidt ”ind under huden” men vi skal nok forvente at der bliver tøvet lidt med gassen i starten J

 

Hermed et link til løbets hjemmeside: www.dmrally5.dk og selvfølgelig et link til www.rallyresult.dk  se med lørdag!!

16. august 2014:

Midland ønsker Svanholt Automobiler stort tillykke med de 50 år. Der var reception i fredags og mange stod i kø for at lykønske familien Svanholt.

svanholt rec 4  svanholt rec 2  svanholt rec 3

23. juni 2014:

Tim Svanholt på podiet for fjerde gang i år

De regerende Danmarksmestre i rallysportens Division A for 4-hjulstrukne biler, Tim Svanholt, Roskilde og Carina Møller, Herlev, kører alt, hvad de kan for at forsvare mesterskabet i deres aldrende Mitsubishi Lancer Evo IX, og var i weekenden på sejrspodiet for fjerde gang i år.

Efter 140 kilometer for fuld fart på 12 hastighedsprøver i den fjerde af seks DM-runder, og hæsblæsende dueller på sekunder sluttede mestrene på en tredjeplads i såvel klassementet som i løbet generelt.

– Det blev et tæt og hektisk opgør i årets eneste DM-rally på Sjælland. Vejret var perfekt, og der var masser af tilskuere til årets hidtil største rallyfelt på en stribe hurtige og krævende hastighedsprøver. Vi havde et optimalt løb, og kan kun være tilfredse med resultatet, fastslår Tim Svanholt efter at være kommet i mål.

 

I kamp med fem DM-vindere.

Weekendens DM-runde, Peugeot Rally, blev kørt omkring Slagelse og kampen om DM-point stod primært mellem mesterholdet Svanholt/Møller og de tidligere rallymestre

Steen Andersen, Max Christensen, Ib Kragh, Brian Madsen og Christian Jensen.

Sidstnævnte tog sammen med co-drivere Freddy Pedersen sejren i weekendens rally foran Ib Kragh og dennes co-driver Mie Petersen, mens Tim Svanholt og co-driver Carina Møller tog tredjepladsen.

Stillingen skiftede hele dagen, men efter formiddagens prøver indsnævrede feltet, idet både Steen Andersen / Iben Louring og Brian Madsen / Anja Posorski måtte udgå af løbet og da

Max Christensen / Preben Jensen, manglede fart i deres Subaru Impreza WRX STI, så endte opgøret med at stå mellem Christian Jensen, Ib Kragh og Tim Svanholt.

 

I Top-5 fra start til mål

Mesterholdets høje tempo fra morgenstunden gav bonus i det lange løb. På fem af løbets hastighedsprøver var Svanholt og Møller i Top-3 og på samtlige 12 prøver i Top-5. 

– Vi fik en godt start og koncentrerede os om at køre vort eget løb uden skelen til konkurrenterne. Bilen kørte perfekt, når bortses fra en punktering på løbets næstsidste hastighedsprøve. Vi fuldførte på et halvfladt hjul, og fik det skiftet før løbets sidste prøve, der samtidig gav ekstra point til de tre hurtigste biler. Med weekendens point er vi fortsat i Top-3 før de sidste DM-runder i september og oktober, slutter Tim Svanholt.

 

 

Peugeot Rally – DM 4

1.                   Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, Peugeot 208 T16, 1:09:13.900

2.                   Ib Kragh/Mie Petersen, Juelsminde, Peugeot 207 Super 2000, 1:09:18.800

3.                   Tim Svanholt/Carina Møller, Roskilde/Herlev, Mitsubishi Lancer Evo IX, 1:10:59.900

 

 

DM-stillingen efter DM 4

1.                   Ib Kragh/Mie Petersen, Juelsminde, Peugeot 207 Super 2000, 78 point

2.                   Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, Peugeot 208 T16, 63 point

3.                   Tim Svanholt/Carina Møller, Roskilde/Herlev, Mitsubishi Lancer Evo IX, 56 point

4.                   Torben Petersen/Henrik Petersen, Randers/Hobro, Subaru Impreza WRX STI, 34 point

5.                   Max Christensen/Preben Jensen, Svenstrup/Tjele, Subaru Impreza WRX STI, 31 point

3. juni 2014:

Svanholt er stadig 2’er efterdramatisk runde i DM-rally

Roskilde-holdet var nær udgået, før det fik startet, men blev reddet af gode sportskammerater

 

Efter 117 kilometer hastighedsprøver for fuld udblæsning i Ecoteck Rally Himmerland på nordjyske veje var der kun 1,7 sek. mellem Tim Svanholt fra Øm og hans nærmeste jævnbyrdige konkurrent Max Christensen fra Svenstrup.

Det var dog nok til at Danmarksmesteren fra Roskilde og hans co-driver Carina Møller kunne køre hjem med 12 ekstra point og stadig ligge på andenpladsen i det samlede DM-opgør før fjerde runde i Slagelse den 20.-21. juni.

Slutresultatet var for Svanholt Motorsport i ligeså høj grad et resultat af god sportsånd som af en kolossal indsats af teamets trio af servicefolk, fordi natten før løbets start hang mesterholdets chancer i en spindelvævstynd tråd.

– Ved en shake down-test fredag gav det et ildevarslende smæld i bilens differentiale, og det var helt klart noget alvorligt, forklarede Tim Svanholt efterfølgende.

Da kron- og spidshjulene i både for- og bagaksel i hans 4-hjulstrukne Mitsubishi Lancer Evo IX allerede var skiftet, faldt mistanken hurtigt på bilens centerdifferentiale, men de fornødne reservedele var ikke ved hånden, så mesterholdet syntes dømt til at udgå, før det overhovedet var kommet til start.

– Vi blev reddet af Mitsubishi-holdet Jens Christian Pilgaard og Carsten Bjerregaard, som tilfældigvis stod på Pilgaard værksted i Holstebro, da jeg ringede for at høre, om de måske kunne hjælpe. Klokken 10 fredag aften stod vi hos Pilgaard – 100 kilometer fra rallycentret – og gik igang med at skille bilen ad, forklarede Tim Svanholt videre, og tilføjede:

– Vi fik monteret centerdifferentialet fra Pilgaards bil, men ved en efterfølgende test viste differentialehuset sig at have en uopdaget revne, så vi måtte flytte indmaden fra Pilgaards differentiale over i vores eget centerhus. Det blev noget hektisk, men servicefolkene fik ved en formidabl indsats i løbet af natten bilen klar – få timer før lørdagens start.

Og så gik det ellers over stok og sten. Roskilde-holdet lagde fra starten ud i højt tempo, for nu skulle der hentes point til DM-regnskabet.

Ganske vist er der to hurtigere hold i gruppen af 4-hjulstrukne Division A-biler, men det er toptunede biler i de såkaldte Super 2000- og R5 kategorier, som Svanholt og de øvrige seks kombattanter i teknisk underlegne standardbiler har svært ved at hamle op med.

Trods en kaotisk start på årets tredje DM-runde fik Tim Svanholt og co-driver Carina Møller hurtigt lagt afstand til Max Christensen og Preben Jensen, som i deres Subaru Impreza WRX STI var på hjemmebane. Efter syv af løbets 10 hastighedsprøver havde Svanholt sikret sig et forspring på 14,1 sek.

Steen Andersen, Brøndby, udgik på løbets fjerde hastighedsprøve, da koblingen i hans Mitsubishi Lancer Evo X brød sammen, så hans hurtige tider på løbets to første hastighedsprøver kom ikke til at spille nogen afgørende rolle.

Siden fulgte en ny krise for Roskildes mesterhold. I løbets sidste servicepause knækkede en genstridig hjulbolt, så løbets to sidste hastighedsprøver, bl,a. en 28 kilometer lang, meget hurtig og krævende prøve gennem Lindum Skov, måtte køres med kun fire hjulbolte i det ene forhjul.

– Jeg har i to tidligere rallyer prøvet at miste et hjul på en bil i topfart. Det var ikke sjovt. Derfor valgte jeg at udnytte vort forspring til mere passiv og strategisk kørsel, og selvom Max Christensen pressede voldsomt på til sidst, lykkedes det altså at fastholde tredjepladsen i løbet og andenpladsen i den samlede DM-stilling, sluttede Tim Svanholt, før han og resten af teamet kørte hjem for at få gjort noget ved weekendens søvnunderskud.

DM 3 – Ecoteck Rally Himmerland

 1. Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans, Peugeot 208 T16, 58:57:900
 2. Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde, Peugeot 207 S-2000, 59:50:200
 3. Tim Svanholt-Carina Møller, Øm, Mitsubishi Lancer Evo IX, 1:00:08:900

DM-stilling efter tre af seks runder

1.                   Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde, Peugeot 207 S-2000, 60 point

2.                   Tim Svanholt-Carina Møller, Øm, Mitsubishi Lancer Eco IX, 43 point

3.                   Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans, Peugeot 208 T16, 41 point

9. maj 2014:

Lille Mats i Sverige blev en regulær herrefightmed andenplads til Tim Svanholt

Hvad gør man, dersom man sidder i en standard Mitsubishi Lancer Evo IX og bliver pakket ind mellem en spritny Mini WRC og tre ældre WRC-biler og hver især med en målbevidst fartpilot ved bakelitten? Hedder man Tim Svanholt, så er der kun et svar på dét spørgsmål: Fifth on the floor n’ pedal to the metal!

Dét var i alle tilfælde situationen, da Tim Svanholt og co-driver Carina Møller rullede frem til start i det årligt tilbagevende skånske rallysprint Lille Mats, der samtidigt byder på et opgør mellem danske og svenske landshold i det gamle Snapphanar-land.

Kort forinden havde de danske rallymestre været i infight med Super 2000-kørerne Ib Kragh og Christian Jensen ved DM 2 i Vejen, så stålet var stadig varmt og blankt, da guldholdet stillede op overfor de kvikke svenske WRC-kørere Stoffe Nilsson og Joachim Grahn i henholdsvis Subaru Impreza WRC og Ford Focus WRC.

Dertil kom norske Rune Danneborg i en spritny Mini WRC, men da han praktisk taget var uden erfaring med den nye bil, blev han ikke umiddelbart set som nogen trussel.

Første heat sluttede med sejr til Stoffe Nilsson foran Tim Svanholt og Rune Danneborg, mens andet heat blev vundet af Joachim Grahn foran Tim Svanholt og Rune Danneborg, så før det tredje og afgørende heat, var der kun en tiendedel af et sekund mellem de to førende – Stoffe Nilsson og Tim Svanholt – men samtidigt indikerede Rune Danneborgs tider, at han var ved at finde sig til rette i sin nye kvadratiske WRC-bil.

I den afsluttende runde trådte nordmanden for alvor i karakter og tog sejren med en samlet tid på 14:22,1 foran Tim Svanholt i tiden 14:25,4 og Stoffe Nilsson i tiden 14:26,7.

– Vi havde forventet et tæt opgør med Stoffe Nilsson, og regnede ikke for alvor med Rune Danborg, da han først lige havde fået sin nye bil, men han fik meget hurtigt kørt sig varm, og det lykkedes ham at vinde med  en føring på 3,3 sek. Men vi er ovenud tilfredse med andenpladsen efter de tætte dueller med koblet af WRC-biler, fastslog Tim Svanholt efter den dansk-svenske dyst.

Landskampen blev i øvrigt vundet af det danske hold, idet Jonas Damgaard i Peugeot 306 Maxi sluttede som nummer fem efterfulgt af Steen Johansen i Mitsubishi Lancer Evo IX, mens Rasmus Sørensen i Peugeot 106 Maxi og Lars Kragh i Porsche 911 GT3 RS sluttede som nummer otte og ti.

Næste runde for de danske rallymestre i den 4-hjulstrukne Division A bliver DM 3 i Hobro i slutningen af maj, når Tim Svanholt og Carina Møller atter konfronteres med såvel Super 2000-kørerne Ib Kragh og Christian Jensen som de hurtige 4-hjulstrukne standardvognskørere Steen Andersen og Max Christensen.

28. april 2014:

Roskildes danske rallymestre besatte tredjepladsen efter tætte sekunddueller i Jylland.

– Vi var forberedt på, at det ville blive tæt, og det blev tæt! Til tider næsten lidt for meget af det gode, men vi kom i mål, og er godt tilfredse med tredjepladsen i generalklassementet og Division A. Det gav gode point til DM-regnskabet, fastslog Roskildes forsvarende Danmarksmester, Tim Svanholt, Øm, efter den sidste meter i den 342 km lange anden runde af DM-turneringen 2014 – Rally Læborg Autohandel ved Vejen.

Primært stod opgøret mellem vinderen af sæsonens første runde i Slesvig, Ib Kragh, Juelsminde, i Peugeot 207 S2000 og de to Mitsubishi Lancer-kørere Svanholt og Steen Andersen, Brøndby samt og Christian Jensen, Ans, i en helt ny Peugeot 208 S2000.

Truppens joker var Max Christensen, Svenstrup, i Subaru

Impreza WRX STI, men i denne omgang kom han dog ikke til at spille nogen afgørende rolle.

– Vi fik sat lidt for bløde dæk på bilen til dagens to første hastighedsprøver, forklarede Tim efterfølgende. På de nævnte strækninger var Ib Kragh hurtigst, mens Svanholt kørte feltets anden og tredjehurtigste tid. I den første servicepause blev der skiftet dæk, og så kom der mere fart i roskildenserens Mitsubishi Lancer Evo IX.

På dagens tredje prøve – en godt 17 kilometer lang strækning ved Stenderup -kørte Svanholt  fra alt og alle.

I dagens videre forløb skiftedes Ib Kragh og Christian Jensen til at sætte tiderne på prøverne, men rallymesteren fra Roskilde kørte med en enkelt undtagelse til stadighed feltets anden,- tredje- eller fjerdehurtigste tider.

Tim Svanholt, Steen Andersen og Max Christensen kører i standardudgaver af deres biler, som er tungere end konkurrenterne i de lynhurtige Peugeot Super 2000-biler, så der skal køres på grænsen af det fysisk mulige for at være med i toppen af pointopgøret.

En enkelt gang havde Tim Svanholt Mitsubishiens bagende ude over en grøftekant, og troede et øjeblik, at det var ”game over“, men fik dog bilen tilbage på sporet, så han og co-driveren Carina Møller kunne slutte med en samlet tredjeplads og køre hjem med 12 DM-point plus et point for at køre dagens tredjehurtigste tid på den såkaldte Power-stage, som giver ekstra point til de tre hurtigste biler.

Tredje runde af DM-turneringen køres allerede om godt fire uger i Hobro, og den bliver næppe mindre hektisk end de to foregående. I weekendens opgør sluttede Tim Svanholt og de to Super 2000-kørere indenfor det samme minut, så der er linet op til endnu en tæt omgang.

DM Rally Læborg Autohandel

1.                         Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde/Rårup, Peugeot 207 S2000,          1:00:03,500 t.

2.                         Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, Peugeot 208 T16, 1:00:24,400 t.

3.                         Tim Svanholt-Carina Møller, Roskilde/Herlev, Mitsubishi Lancer Evo IX, 1:00:53,700 t.

DM-stillingen efter 2. runde

1.                         Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde/Rårup, Peugeot 207 S2000, 44 point

2.                         Tim Svanholt-Carina Møller, Roskilde/Herlev, Mitsubishi Lancer Evo IX, 31 point

3.                         Steen Andersen-Iben Louring, Brøndby/København, Mitsubishi Lancer Evo X, 23 point

23. april 2014:

Guldholdet turboladet til at forsvare mesterskabet

Tim Svanholt og Carina Møller klar til nyt mestermøde i anden runde af DM rally 2014

I weekenden samles den danske rallyelite på ny for at hente point til Danmarksmesterskabet 2014, og denne gang i Rally Læborg Autohandel ved Vejen i Sydjylland. Sidste års guldvindere i Division A, Tim Svanholt og Carina Møller, Roskilde/Herlev, kan se frem til flere skarpe sekunddueller i et tæt opgør om guld, sølv og bronze på vejen mod mesterskabet i klassementet for 4-hjulstrukne biler.

– Men vi er klar, lover Tim Svanholt, der har forberedt sig med en minutiøs gennemgang af rallybilen og montering af en ny turbolader, så teamet kan yde det optimale på de 117 kilometer hastighedsprøver i den 342 kilometer lange sydjyske DM-runde.

– Vi havde i Wikinger Rally en tæt fight med Ib Kragh, Steen Andersen og Max Christensen, og det bliver utvivlsomt endnu mere tæt i Vejen, når også Christian Jensen slutter sig til i sin nye Peugeot 208 T16, tilføjer Tim Svanholt.

De nævnte konkurrenter er alle tidligere DM-vindere, så der er lagt op til et spændende opgør i denne anden af årets ialt seks DM-runder, der begyndte med Wikinger Rally i Slesvig for tre uger siden.

Da var Ib Kragh hurtigst foran Tim Svanholt og Steen Andersen, mens Max Christensen udgik  på løbets 10’ende hastighedsprøve.

I den sydjyske DM-runde samles den hurtige kvartet på ny og suppleres af Christian Jensen, som i påsken fik prøvet sin nye bil af ved AutoPartner Ans Kro Rally GP, der blev vundet af Ib Kragh, som dermed fik pudset formen af til den forestående DM-runde.

Steen Andersen har ligeledes udnyttet pausen efter DM-sæsonens åbningsløb til at forberede sig til lørdagens sekunddueller. Han har øjensynligt fået løst det gearkasseproblem, som sinkede ham i Slesvig, eftersom han i forrige weekend vandt BCA Mini Rally i Vejle.

Men hverken Andersen eller nogle af de øvrige kombattanter i A-divisionen skal forvente nogen overbærenhed fra de regerende mestre.

Tim Svanholt og Carina Møller er med deres team trimmet til at forsvare guldet til den sidste meter.

Der er lagt op til en spændende weekend!

DM-stillingen forud for 2. runde i Vejen

—————————————————

1. Ib Kragh-Mie Petersen, 22 point

2. Tim Svanholt-Carina Møller, 18 point

3. Steen Andersen-Iben Louring, 13 point

Konkurrenter i Division A

———————————

Tim Svanholt-Carina Møller, Roskilde/Herlev, Mitsubishi Lancer Evo IX

Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, Peugeot 208 T16

Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde/Rårup, Peugeot 207 S2000

Steen Andersen-Iben Louring, Brøndby/København, Mitsubishi Lancer Evo X

Max Christensen-Preben Jensen, Svenstrup/Rødding, Subaru Impreza WRX STi N14

Steen Johansen-Suna Schwaen, Mitsubishi Lancer Evo IX

Torben Sørensen-Henrik Petersen, Randers/Hobro, Subaru Impreza WRX STi N12B

Dan Pedersen-Vagn Åge Hansen, Brædstrup/Vejle, Subaru impreza WRX STi N10

Thomas Funch-Hans Ole Funch, Brønshøj/Skibby, Mitsubishi Lancer Evo VII

31. marts 2014:

Guldholdet hjem med 18 point

 Tim Svanholt og Carina Møller tilfredse med deres resultat i Wikinger Rallye 2014

Farten var høj og alle kørte lige til grænsen – enkelte endda over denne – og der blev kæmpet hårdt om point i årets første runde af Danmarksmesterskabet – ADAC Wikinger Rallye 2014. De regerende mestre Tim Svanholt og Carina Møller, Roskilde/Herlev, kunne køre hjem med 18 friske DM-point som et godt udgangspunkt for at genvinde mesterskabet fra i fjor.

I deres Mitsubishi Lancer Evo IX sluttede de på en andenplads i topklassen for 4-hjulstrukne biler og på fjerdepladsen i generalklassementet i den 332,8 km lange DM-runde i og omkring Süderbrarup.

De 15 point fik guldholdet for andenpladsen i 4WD-klassen, hvortil kom tre bonuspoint for at køre den hurtigste tid på løbets ”Power stage“, en 16,2 kilometer lang sprintprøve ved Fraulund.

For kørerne blev årets første DM-runde ikke ligesom med den sne der faldt i fjor, og forvandlede åbningsløbet i Slesvig til et vinterrally med rasende snestorm og blokerede veje. Det blev en regulær infight med toptrimmet materiel, optimal notelæsning, dækvalg og satsning som de afgørende elementer.

Holdene skulle køre 14 hektiske specialprøver med masser af smalle, snoede og toppede biveje; krævende kombinationer af hurtige sving og lange stræk med topfart. Stillingen skiftede flere gange, før regnskabet i Division A alias 4WD-klassen  kunne gøres op.

På løbets første seks hastighedsprøver førte mesterholdet Svanholt og Møller, og på de følgende tre overtog konkurrenterne Max Christensen og Preben Jensen i Subaru Impreza WRX STI føringen, men på den 10’ende prøve satsede de for hårdt og de rullede fem gange med bilen og udgik.

Ib Kragh og Mie Petersen fik imens så meget fart i deres Peugeot 207 Super 2000, at de kunne overtage føringen, og fastholde denne i resten af løbet. Desuden sikrede holdet sig to bonuspoint på løbets ”Power stage“.

Svanholt og Møller valgte mellem forskellige dæktyper for at finde det optimale ”bid“ i Slesvigs kolde landeveje og dét påvirkede tiderne både positivt og negativt, men alligevel formåede de at fastholde andenpladsen.

Steen Andersen og Iben Louring, der var bedste danske hold i Wikinger Rallye 2013, døjede med bremseproblemer i deres Mitsubishi Lancer Evo X, men blev dog nummer tre og tog det resterede bonuspoint fra løbets ”Power stage“.

27. marts 2014:

”Never change a winning team“

Guldholdet fra Roskilde parat til et nyt opgør om DM i rally

Tim Svanholt og Carina Møller har sat vinderpokalerne og Danish Motorsport Award-trofæet til side og satser på at genvinde mesterskabet i 2014.

Sæsonen 2013 er for længst overstået, og opgøret om Danmarksmesterskabet i rally 2014 begynder nu. Pokalerne fra præmiefesterne er sat på plads, bilen står klar og det samme gør guldvinderen og den regerende mester i rallysportens 4-hjulstrukne topklasse Tim Svanholt, Roskilde, sammen med sin co-driver Carina Møller, Herlev.

Fredag eftermiddag går starten til det første af årets seks DM-runder. Det sker fra markedspladsen i Süderbrarup i det slesvigske ADAC Wikinger Rallye og med deltagere fra både Danmark og Tyskland, da løbet tæller til rallymesterskabet i begge lande.

Konkurrencen var hård i 2013, så kan gulvinderen fra Roskilde og hans team genvinde mesterskabet i 2014?

– Vi fortsætter som i fjor ud fra devisen ”Never change a winning team“. Efter to sæsoner kender vi bilen ud og ind og teamet fungerer optimalt, så jeg er optimistisk. Det bliver godt at komme igang igen, siger Tim Svanholt, som dermed tager hul på sin tredje sæson i træk i den Mitsubishi Lancer Evo IX, hvormed han i fjor sikrede sig DM-guldet.

Han kørte tidligere i en 2-hjulstrukket VW Golf GTI Kit Car og vandt i 2008, 2009 og 2010 henholdsvis bronze, guld og sølv i DM-opgøret.

Sidste års guldsejr blev sikret med en totalsejr i Juelsminde, en andenplads, tre tredjepladser og en niendeplads. I år skal der foruden sæsonstarten i Slesvig køres yderligere tre DM-runder i løbet af foråret, mens de to sidste køres efter sommeren.

Hvordan kommer sæsonen 2014 til at tegne sig for mesterholdet, som har fået sat nye striber på rallybilen, så den kan kendes på dens guldfarvede striber?

– Efter planen kører vi DM-turneringens seks løb foruden to rallysprint i Kalundborg og Fårvang samt to sjællandske sprint i Yokohama Cup, hvoraf det ene skal køres i Roskilde, fastslår Tim Svanholt.

Ved en et lokalt kursusarrangement forleden var der lejlighed til at teste bilen, og efterfølgende er der rettet på nogle detaljer, så materiellet kan stå klar til DM-kampen fredag og lørdag.

Der skal køres 332,8 km, hvoraf de 151,2 km er fordelt på ialt 14 hastighedsprøver.

Allerede torsdag aften køres en såkaldt shake down-test, som giver deltagerne mulighed for at foretage de sidste rettelser på bilens opsætning, før det går løs på fredag.

Hvem bliver mesterholdets hårdeste konkurrenter i denne indledende fase?

– Det gør Ib Kragh, Steen Andersen, Max Christensen og Steen Johansen, lyder svaret.

Ib Kragh kører i en Peugeot 208 Super 2000, mens Steen Andersen og Steen Johansen ligesom Tim Svanholt kører i Mitsubishi Lancer. Max Christensen kører i en Subaru Impreza WRX STI.

23. januar 2014:

Årets rallykører blev Tim Svanholt. STORT TILLYKKE med den velfortjente sejr.

8. januar 2014:

Dansk Motorsport Award finder sted den 22 januar 2014 i Cirkusbygningen. Tim er nomineret i kategorien: Årets Rallykører.

Netop her har han brug for hjælp fra dig – og din nabo- din kollega-din moster etc. etc.  – giv Tim din stemme, det ville være fantastisk dejligt.

Klik på dette link http://dmsa.vipinvito.com/ så kommer du direkte til afstemningen.

28. oktober 2013:

FLOT SEJR TIL TIM SVANHOLT & CARINA MØLLER

Danske rallymestre 2013 i Division A for 4-hjulstrukne biler efter et af de mest åbne og hektiske pointopgør i årevis er: Tim Svanholt og Carina Møller, Roskilde/Herlev, i en standard Mitsubishi Lancer Evo IX.

Hurtigste tid på løbets sidste hastighedsprøve og en samlet andenplads generalklassementet i lørdagens DM-finale i Herning sikrede dem DM-guldet efter seks turneringsrunder.

Allerede i årets anden runde tog Svanholt og Møller med en overraskende sejr føringen i DM-opgøret og holdt sig i front frem til semifinalen, der blev vundet af Ib Kragh og Mie Petersen, Juelsminde/Rårup, i Peugeot 207 Super 2000.

DSC_5971 lille

Før starten i Herning førte Kragh og Petersen med 71 point foran de regerende mestre Christian Jensen og  Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, ligeledes i en Peugeot 207 Super 2000 med 67 point. Svanholt og Møller var med 64 point sikker på en podieplads, da ingen af de øvrige i divisionen ville kunne få point nok til at blande sig i topstriden.

Forlods kunne Svanholt og Møller være sikker på en tredjeplads og bronzemedaljer, men de havde mulighed for at blande sig i fordelingen af guld og sølv.

Da ingen af de to førende Super 2000-biler opnåede point i finalerunden, rundede Svanholt og Møller sæsonen af med guld og laurbær.

Mens Kragh og Petersen allerede i finalerundens indledende fase fik problemer og faldt bagud, holdt 2012-mestrene Jensen og Pedersen et højt tempo og førte løbet helt frem til den næstsidste prøve, før motoren i deres bil gav op.

Først efter at være kørt i mål på årets sidste hastighedsprøve, stod det klart for Svanholt og Møller, at guldet var deres – omend med den mindst mulige margin.

Umiddelbart syntes Svanholt og Møller at have vundet DM-opgøret med blot et enkelt points forspring til Kragh og Petersen.  Sidstnævnte var med to vundne løb og hurtigste tid på 27 af sæsonens 63 hastighedsprøver ellers godt på vej mod DM-guldet. Som følge af en fejlnotering blev Peugeot-holdet imidlertid efterfølgende slettet af resultatlisten, så derfor endte Svanholt og Møller med et komfortabelt pointforspring.

Resultat af DM-rally 6

1. Steen Andersen-Iben Louring, Brøndby/Amager, Mitsubishi Lancer Evo X, 1.10,04,200 tim.

2. Tim Svanholt-Carina Møller, Roskilde/Herlev, Mitsubishi Lancer Evo IX, 1.10,31,400 tim.

3. Max Christensen-Preben Jensen, Svenstrup/Rødding, Subaru Impreza WRX Sti, 1.10,51,500 tim.

Slutstilling i DM rally 2013 – Division A 4WD

1. Tim Svanholt-Carina Møller, Roskilde/Herlev, 82 point

2. Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde/Rårup, 71 point

3. Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, 67 point

4. Steen Andersen-Iben Louring, Brøndby/Amager, 61 point

23. september 2013:

Tim Svanholt er fortsat med i medaljeopgøret

Kun få point adskiller de tre førende hold i rallysportens topklasse og dermed er der lagt op til en forrygende DM-finale

Selvom Tim Svanholt og Carina Møller, Roskilde/Herlev, kørte alt hvad bilen kunne rende, måtte de i weekendens semifinale se sig forbigået af to konkurrenter, men de er dog fortsat med i medaljeopgøret om årets danske rallymesterskab.

– Vi viste på forhånd, at det ville blive svært at følge Super 2000-bilernes tempo, så det blev ikke bare et spændende og dramatisk løb, men også mere krævende end normalt, forklarede Tim Svanholt efter det hektiske pointopgør på Vejle-egnens snoede og bakkede veje. Sekundduellen sluttede med en tredjeplads i såvel generalklassementet som i feltets hurtigste gruppe for de 4-hjulstrukne Division A-biler.

– Tempoet var meget højt og hastighedsprøvernes sværhedsgrad krævede, at der skulle læses flere noter end normalt og den interne kommunikation i bilen krævede præcis timing, hvilket Carina klarede perfekt. Med et så tæt opgør er der ikke plads til fejl overhovedet, tilføjede han.

På den ottende af løbets 10 hastighedsprøver, der også blev kørt som en ekstra pointgivende Super Special Stage, pressede Tim Svanholt bilen til det yderste, men havde en mindre afkørsel. Det ene baghjul på hans Mitsubishi Lancer Evo IX ramte noget hårdt, hvilket resulterede i en kraftig og bekymrende vibration i bilen.

Ved en efterfølgende servicepause fik teamfolkene dog hurtigt udskiftet en molesteret fælg og hjulophænget justeret, så kørerne kunne fortsætte forsvaret af den smalle føring på to point, som de havde i den samlede DM-stilling forud forud for semifinalen.

– En ærgerlig fejl, for den kostede os mindst et par sekunder, og vi var kun 1,2 sekunder fra at få to ekstra DM-point til det samlede regnskab. Men sådan er rally. Nu gælder det finalen i Herning om fem uger, hvor vi må satse på, at hastighedsprøverne passer bedre til vores bil, slutter Tim Svanholt optimistisk.

DM-stillingen i Division A – 4WD efter den 5. runde

1. Ib Kragh/Mie Petersen, Juelsminde/Juelsminde, Peugeot 207 Super 2000, 71 point

2. Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, Peugeot 207 Super 2000, 67 point

3.Tim Svanholt/Carina Møller. Roskilde/Herlev, Mitsubishi Lancer Evo IX, 64 point

4. Steen Andersen/Iben Louring, Brøndby/Amager, Mitsubishi Lancer Evo X, 39 point

5. Esben Hegelund/Ole Frederiksen, Hadsten/Holbæk, Peugeot 207 Super 2000, 37 point

2. september 2013:

Svanholt mistede gearet – fører stadig DM-opgøret

Vil man vinde et Danmarksmesterskab i rally, er der ikke tid til at skubbe rundt med bilen, så tæller kun én ting: speederen i bund og fuld fart i højeste gear. Men feltets førende hold i Division A for 4-hjulstrukne biler, Tim Svanholt, Roskilde og Carina Møller, Tåstrup, var nødt til at skubbe til deres bil, for gear var netop, hvad der manglede i den fjerde af årets seks DM-runder.

– Kort efter starten på den anden af i alt ti hastighedsprøver i Sydhavsrally på Lolland forsvandt forbindelsen til gearkassen, så Carina måtte ud og skubbe til bilen, mens jeg forsøgte at finde bare ét af de fem gear, så vi kunne fortsætte, forklarede Tim Svanholt efterfølgende. Imens sprintede konkurrenterne af sted alt, hvad deres biler kunne rende, så det tegnede til en regulær nedtur for Svanholt og Møller, der ved løbets start havde en føring på 14 point efter de tre første DM-runder.

Det lykkedes dog at få bilen op i femte gear og gennemføre den efterfølgende hastighedsprøve i Horslunde før der blev tid til at se nærmere på bilen. Miseren viste sig at være en knækket aksel i skiftemekanismen, så det var blevet til en tidlig sortie for Roskilde-Tåstrup holdet, hvis det ikke havde været for konkurrenten Dennis Pleidrup fra Horsens, der ligesom Tim Svanholt kører i en Mitsubishi Lance. Pleidrup var allerede udgået, og da han hørte om Svanholts problem tilbød han galant at denne kunne tage skiftemekanismen fra hans bil, så i løbet af 20 minutter fik servicefolk fra de to Mitsubishi-team skruet af og på de to biler, så Svanholt og Møller kunne komme videre i forsvaret af deres DM-føring.

– Og det lykkedes selvom vi naturligvis mistede megen tid i forhold til konkurrenterne, men vi kom igennem og fik fem DM-point med hjem, så når vi om tre uger starter i årets næstsidste DM-runde starter i Vejle, har vi stadig et forspring på to point at forsvare, tilføjede Tim Svanholt, før han pakkede sammen for at køre hjem og få repareret gearkassen til semifinalen.

DM-stillingen i Division A efter fire DM-runder:

1.    Tim Svanholt-Carina Møller, Roskilde-Tåstrup, Mitsubishi Lance Evo IX, 52 p.

2.   Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde-Rårup, Peugeot 207 Super 2000, 50 p.

3.   Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans-Borre, Peugeot 207 Super 2000, 49 p.

4.   Esben Hegelund-Ole R. Frederiksen, Hadsten-Holbæk, Peugeot 207 Super 2000, 37 p.

5.   Torben Sørensen-Henrik Petersen, Randers-Hobro, Subaru mpreza N12, 32 p.

6.   Steen Andersen-Iben Louring, Brøndby-København, Mitsibishi Lance Evo X, 31 p.

6. august 2013:

Guld til Svanholt i Guldalderen

 – Bedre træning og opvarmning til det kommende Sydhavs Rally på Lolland-Falster kunne jeg ikke have ønsket mig, fastslog Tim Svanholt, Roskilde, efter weekendens suveræne sejr i Hedeland Motorklubs afdeling af Yokohama-mesterskabet i rallysprint, der blev kørt i Guldalderen i Hedehusene.

Med et forspring på knap 10 sekunder satte Tim Svanholt tempoet i årets tredje og næstsidste runde af de fire tællende østdanske afdelinger før finalerunden den 10. november i Ribe.

Han vandt i tiden 16.26.883 minutter  foran Lars Kragh i Porsche 911 GT3 RS og Rasmus Sørensen i Peugeot 106 Maxi.

Det blev et tæt opgør i stegende hede på en sprintbane, som egentlig ikke var optimal for Tim Svanholts Mitsubishi Lancer Evo IX, og han havde da heller ikke skruet forventningerne for højt op. På den anden side var han indstillet på at give alt, hvad han og bilen formåede.

– Det var en positiv oplevelse og en god opvarmning til den kommende DM-runde den 30.-31. august på Lolland-Falster, understregede Tim Svanholt og tilføjede:

– Bilen har fået nye bremser og kørte perfekt. Samtidigt har jeg fået monteret et nyt sæde, som giver mig endnu bedre føling med bilen, så jeg satser på at konsolidere vores føring i DM-opgøret – og helst at udbygge den.

Efter tre DM-runder fører Tim Svanholt og co-driver Carina Møller med 47 point opgøret i Division A for 4-hjulstrukne biler.

24. juni 2013:

Hvis du nu alligevel er inden døre:

ECOTECK RALLY DM-3, fra Hobro kan du se på bl.a. følgende tidspunkter på TV3 Sport:

Mandag den 24. juni kl. 24:00 TV3 Sport 2
Onsdag den 26. juni kl. 13:00 TV3 Sport 2
Fredag den 28. juni kl. 09:30 og kl. 13:30 TV3 Sport 2

*****

17. juni 2013:

Mesterkandidat Svanholt konsoliderede føringen

Tredje runde af Danmarksmesterskabet i rally blev som forudset en serie af nervespændte og hæsblæsende sekunddueller mellem tidligere og regerende mestre på smalle, snoede og toppede nordjyske sideveje, men Tim Svanholt fra Roskilde endte for tredje gang i træk på podiet og konsoliderede dermed et seriøst kandidatur til DM-guldet i rallysportens topklasse.

Sammen med co-driver Carina Møller og teamets effektive kvartet af servicefolk holdt han trit med de mest nærgående konkurrenter, der var så hårdt beskæftiget, at de enten måtte trække sig med tekniske problemer eller oversatsede og mistede kostbar tid på rallyets 10 hastighedsprøver.

– Fra den første meter skulle der køres med topfart, og for vort vedkommende blev det 200-210 km/t på de hurtigste stræk, hvilket gik hårdt ud over bilens dæk og især bremserne, fortalte Tim Svanholt efterfølgende.

Sammenlignet med flere af konkurrenternes biler er Svanholts Mitsubishi Lancer 250 kg tungere, så belastningen på dæk og bremser er ekstrem, når der stilles om fra 200 km/t til 70-80 km/t for at vride bilen rundt i skarpe vinkelsving.

– Til gengæld kan vi udnytte bilens højere topfart på hastighedsprøver med lange og meget hurtige stræk. Efter de første to prøver ændrede vi dæktrykket en anelse, og fik mere bid og fart, så vi kunne holde trit med konkurrenterne, fortsatte han, og tilføjede:

– Som forventet blev det til et tæt opgør, tidsforskellen på seks-syv biler kunne undertiden gøres op i splitsekunder. Og dagen igennem var vi med truslen om regnstorm tvunget til konstante overvejelser omkring dækvalg, men vi gennemføre på tørvejrsdæk, og kunne slutte med et udbygget pointforspring i den samlede stilling. Et godt udgangspunkt for den næste runde.

Efter den nordjyske tête-à-tête fører Svanholt og Møller nu med 47 point i Division A for de hurtige 4-hjulstrukne biler. I deres Mitsubishi Lancer Evo IX har de nu et forspring på 14 point.

I den samlede stilling er der rokeret rundt på positionerne, så de regerende mester Christian Jensen og Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, Peugeot 207 S2000, med en andenplads fra  Hobro nu rykket op som nummer to med 33 point, mens Ib Kragh og Mie Petersen, Juelsminde/Rårup, Peugeot 207 S2000, efter endnu et motorstop fortsat har 27 point, men nu er rykket ned på tredjepladsen.

Efter knap 400 kilometer rally stod divisionens tredje 207 S2000-team, Esben Hegelund og Karsten Isaksen, Hadsten/Egtved, velfortjent på toppen af sejrspodiet som klassevindere og vindere af generalklassementet – flankeret af de regerende mestre og øjeblikkets toneangivende team: Svanholt Motorsport.

De tidligere rallymestre Steen Andersen, Brøndby, Mitsubishi Lancer og Max Christensen, Svenstrup, Subaru Impreza, måtte køre hjem uden point – førstnævnte efter motorproblemer, og sidstnævnte efter en afkørsel.

Efter det forrygende mestermøde i Ecoteck Rally Himmerland kan Svanholt Motorsport nu forberede sig på DM-turneringens fjerde runde, Sydhavs Rally, der køres  den 30.-31. august på Lolland-Falster.

  

*****

11. juni 2013:

Tim Svanholt er klar til nyt mestermøde

Satser på at forsvare sin førerposition i kampen om DM 2013 i rallysportens topklasse ved turneringens tredje runde fredag og lørdag i Hobro

Motorklubben Hedelands Tim Svanholt, Roskilde, kan se frem til nye udfordringer, når han igen sætter sig bag rattet i sin lynhurtige, 4-hjulstrukne Mitsubishi Lancer Evo IX for at forsvare sin førerstillng i dansk rallysports absolutte topklasse – Division A.

Efter topplaceringer i de to indlednede runder af årets Danmarksmesterskab, stiller han og co-driver Carina Møller fredag til start i Hobro for at køre Ecoteck Rally Himmerland og befæste deres pointforspring.

Forud for starten fredag aften fører Svanholt og Møller DM-turneringen med

33 point foran Ib Kragh og Mie Petersen med 27 point og Steen Andersen og Iben Louring med 21 point. De to hold kører i henhodlsvis Peugeot 207 Super

2000 og Mitsubishi Lancer Evo VII.

baghjulene på trioen er dels DM-vinderen i 2012, Christian Jensen i Peugeot

207 Super 2000, og dels Torben Sørensen og Max Christensen i hver sin Subaru Impreza WRX STI.

Med andre ord er der lagt op til et tæt opgør på sekunder mellem den regerende rallymester og fire forhenværende mestre.

– Vi kører helt klart efter at samle flere point til DM-opgøret og konsolidere vores føring, men det bliver et tæt opgør, for vi er flere aspiranter til DM-medaljerne. Samtidigt kan det blive et rigtigt sommerrally med høje temperaturer, hvilket vil stille store krav til materiellet både for os og konkurrenterne, så intet er sikkert, før vi er i mål på lørdag, fastslår Tim Svanholt.

Han er optimistisk efter en god sæsonstart med en tredjeplads i første runde og en totalsejr i anden runde samt topplaceringer i to store sprintløb herhjemme og i Sverige.

– Bilen er nu i perfekt balance, lige som jeg gerne vil have den, og jo mere vi får kørt, desto bedre bliver samarbejdet i cockpittet.

Lørdagens løb starter med en næsten 20 kilometer lang hastighedsprøve, så vi bliver varmet godt op fra morgenstunden, hvilket passer os fint, tilføjer Tim Svanholt.

Ecoteck Rally Himmerland består foruden godt 230 kilometer transporetaper af knap 160 kilometer hastighedsprøver fordelt på fem strækninger, som alle køres to gange.

  

Tim Svanholt og Carina Møller fra den seneste DM-runde, der blev kørt i Juelsminde. Løbet gav Roskilde-holdet en sikker klassesejr, dets hidtil første sejr i generalklassementet og føringen i DM-opgøret 2013

*****

 13. maj 2013

TIM SVANHOLT OG CARINA MØLLER HAR TAGET FØRINGEN I DM-RALLY

Roskilde-holdet kørte fra alt og alle i anden runde af årets DM-turnering og vandt både i klassen og generalklassementet 

– Her er forklaringen på successen

Kampen om Danmarksmesterskabet i rally 2013 tog i weekenden en overraskende vending i turneringens anden runde, da Tim Svanholt og Carina Møller, Roskilde/Herlev, fejede al modstand til side og kørte deres Mitsubishi Lancer Evo IX i mål som vindere af Rally Den Jyske Sparekasse i Juelsminde.

Ikke alene vandt Svanholt og Møller i Division A for 4-hjulstrukne biler, men som feltets hurtigste bil vandt de også generalklassementet. For begge var det i øvrigt deres første totalsejr i et DM-rally.

Med sejren i den jyske runde og en tredjeplads fra åbningsløbet i Slesvig for godt en måned siden har Svanholt Motorsport nu 33 point og fører dermed opgøret om Danmarksmesterskabet før den tredje af sæsonens seks runder. Den køres ved Hobro medio juni.

Normalt domineres rallysportens topklasse af kørere i rappe Peugeot 207 Super 2000-biler, men allerede i årets første runde i snestorm og på sne og isglatte veje i Slesvig, blev der vendt op og ned på tingene. Det skete da Steen Andersen og Iben Louring, Brøndby/Amager, vandt i deres Mitsubishi Lancer foran Maz Christensen og Preben Jensen, Svenstrup/Rødding, i Subaru Impreza, og med Roskilde-holdet Svanholt og Møller på den tredje podieplads.

Imidlertid udgik både Andersen/Louring og Christensen/Jensen på grund af tekniske havarier i DM-runden i Juelsminde. Opgøret stod derfor mellem Super 2000-bilerne og holdet fra Roskilde. Tempoet var højt og den mindste fejl var kostbar i tid. Selv de mindste brøkdele af et sekund talte.

Roskilde-holdets totalsejr var et resultatet at en række faktorer, som gik op i en højere enhed.

– Vi kunne nøjes med at finpudse vore noter fra sidste års DM-løb i Juelsminde, og formen var i top efter en totalsejr i et fynsk rally og en Top-5 placering i et svensk rallysprint fornylig. Bilen kørte perfekt, vort serviceteam arbejdede perfekt og samarbejdet i cockpittet var perfekt. Vi satte ikke ét hjul forkert og havde optimal fart på bilen fra den første af løbets 14 hastighedsprøver, fastslog Tim Svanholt efter triumfen i det jyske DM-rally.

Undersvejs justerede teamet på bilens undervogn for at optimere balance og vejgreb, så mens de nærmeste rivaler havde deres at slås med, styrede Svanholt og Møller den direkte vej mod sejren.

– Selvom vi kørte lidt taktisk mod slutingen af løbet, holdt jeg dog skarpt øje med Christian Jensen og Ib Kragh, så vi ikke mistede for meget af vort forspring, tilføjede Tim Svanholt.

Roskilde-holdet gennemkørte de 187 prøvekilometer ud af en totaldistance på 354 kilometer i tiden 1:38:14,3 t. foran Morten Karl-Finn Thomsen, BMW M3, Svenstrup/Outrup, i tiden 1:38:29,8 t. og Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, Peugeot 207 S2000, i tiden 1:38:44,2 t. På fjerdepladsen fulgte Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde, Peugeot 207 S2000, i tiden 1:38:53,6 t.

De fire første hold sluttede med andre ord inden for det samme minut, men et forspring på 19,5 sek. var tilstrækkeligt til at sikre Tim Svanholt og Carina Møller totalsejren og to pokaler så store, at en af servicefolkene mente, at de skulle have hugget hankene af for at få plads til dem i bilen.

I betragtning af at Ib Kragh satte tiden på 12 af løbets 14 hastighedsprøver, var der for Tim Svanholt god grund at til holde øje med konkurrentens tider. Kragh sluttede 39,3 sek. efter Svanholt. Christian Jensen kunne ligeledes være en trussel, da han var næsthurtigst på fem prøver og tredjehurtigst på to, men totalt var det ikke nok til at holde trit med Roskilde-holdet, som med en enkelt undtagelse var blandt de fire hurtigste på alle løbets hastighedsprøver.

Stillingen efter DM2

Division A 4-hjulstrukne biler

1. Tim Svanholt/Carina Møller, Roskillde/Herlev, Mitsubishi Lancer Evo IX, 33 point

2. Ib Kragh/Mie Petersen, Juelsminde, Peugeot 207 Super 2000, 27 point

3. Steen Andersen/Iben Louring, Brøndby/Amager, Mitsubishi Lancer Evo VII, 21 point

4. Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, Peugeot 207 Super 2000, 17 point

5. Torben Sørensen/Henrik Petersen, Randers/Hobro, ,Subaru Impreza N12, 16 point

DM 3 Rally Himmerland køres i Hobro den 14.-15 juni. De tre sidste DM-runder køres i august, september og oktober.

******

6. maj 2013

Svanholt Motorsport klar til at forfølge successen

Til start i weekendens Juelsminde Rally med en tredjeplads i DM-stillingen som udgangspunkt

Med en totalsejr i det fynske Minirally Syd og en Top-5 placering i weekendens skånske Lille Mats Rallysprint i Hässleholm, føler Tim Svanholt sig i topform til weekendens DM-runde i Juelsminde.

For Tim Svanholt og co-driver Carina Møller startede sæsonen 2013 med et kaotisk åbning i kampen om årets danske mesterskaber i rally, og i Juelsminde Rally 2013 skal Roskilde-holdet forsvare den tredjeplads, som det sikrede sig i det nordtyske Wikinger Rally trods en forrygende snestorm og isglatte veje.

Med en samlet tredjeplads i klassementet for 4-hjulstrukne biler og en toptrimmet Mitsubishi Lancer stillede Svanholt og Møller efterfølgende til start på Fyn og vandt efter en hektisk kamp på splitsekunder foran Esben Hegelund i Peugeot S207 og Steen Johansen, ligeledes i Mitsubishi Lancer.

I weekendens skånske rallysprint var Tim Svanholt klar til at følge op på successen, da en slange på motorens turbolader sled sig løs allerede i det første af sprintløbets otte kilometer lange heat.

Fejlen blev hurtigt udbedret, og siden gik det stærkt, så efter yderligere fem heat  kunne han og Carina Møller efter at have kørt sig op fra en placering som nummer 49 notere sig for en samlet femteplads efter to svenske og to norske kørere. Samlet vinder blev norske Tommy Herregården i en Ford Focus WRC.

– Vi har brugt vinterpausen til at gennemgå bilen fra A til Z, så den har aldrig kørt bedre, end den gør nu. Vi ser frem til weekendens DM-rally i Juelsminde, og satser på at kunne gøre os ligeså godt gældende dér, som vi gjorde i åbningsløbet, siger en optimistisk Tim Svanholt.

Efter seks heat på den otte kilometer lange sprintbane i Hässleholm sluttede Tim Svanholt og Carina Møller med deres Mitsubishi Lancer på en samlet femteplads.

 *****

Midland har indgået sponsoraftale med Tim Svanholt Motorsport.

Tim Svanholt og Carina Møller i deres Mitsubishi Lancer Evo VIII sluttede med en tredjeplads i et kaotisk åbningsløb præget af isnende kulde, voldsomt snevejr og spejlglatte veje, der jævnligt blev blokeret af biler i grøften.