3. februar 2016:

Endnu et farvel til DM rally fra en af rallysportens topkørere.

 Beslutningen er taget, Tim Svanholt har sat sin Mitsubishi Lancer Evo X til salg og der er ikke udsigt til at den skal erstattes foreløbig.
Der ligger mange overvejelser bag denne beslutning ligesom der også er flere årsager til beslutningen – dog er de primære årsager, en stigende travlhed i virksomheden Svanholt Automobiler samt en vis mæthedsfornemmelse af, at dyrke sporten på eliteplan.

Med mere end 200 rallies i rygsækken, nogle år med banesport samt en barndom
med aktive forældre indenfor sporten, har motorsporten altid været en stor del af mit liv og jeg glæder mig enormt over alle de fantastiske oplevelser den har givet mig, samtidig føler jeg også, at tiden er inde til at have større fokus på andre ting i livet, udtaler Tim Svanholt.

tim farvel


21. august 2015:

Svanholt i race mod Hærens kampvogn

Tim Svanholt er ikke bare rallykører. Han tager også gerne imod en udfordring af de store…. Sidste gang Tim deltog i DR’s underholdningsprogram VERSUS dystede han mod en Greyhound. Denne gang var det en af Hærens store kampvogne der blev kørt race mod. Og denne gang vandt Tim! Du kan se kampen her


17. august 2015:

Team Svanholt fik DM-point i hektisk opgør på Møn

I weekendens tredje runde af opgøret om Danmarksmesterskabet i rally 2015, Gjønge Rally, på Møn var der for 2013-mestrene, Tim Svanholt og Carina Møller, Roskilde/Herlev, lagt op til ekstra udfordringer.
Efter at have misset årets første DM-runde på grund af tekniske vanskeligheder, lagde Roskilde-holdet fra starten i Stege an til en placering i Top-3, og det lykkedes!

For mindre end en måned siden viste Svanholt og Møller i det 30. KOMO Rallysprint ved Kalundborg storform i deres Mitsubishi Lancer Evo X ved at følge de svenske vindere Joachim Grahns og Rickhard Nilssons fabrikstrimmede Ford Focus WRC til dørs og efter fire hæsblæsende heat slutte på en samlet andenplads.

På Møn gjaldt det jagten på point til DM-opgøret i kamp med både de regerende mestre Christian Jensen og Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro i Peugeot 208 T16 og de tidligere guldvindere Ib Kragh og Mie Petersen, Juelsminde/Rårup, i Citroën DS3 R5.
Roskilde-holdet blev også konfronteret med den tidligere DM-vinder Steen Andersen, Brøndby, ligeledes i Mitsubishi Lancer Evo X. Han kørte sit første DM-rally i år og havde eksmesteren Ditte Kammersgaard, Kolding, som co-driver.
Detil kom en håndfuld norske fartpiloter i skrappe biler med den Anders Grøndahl i spidsen, han stillede op i en Citroën DS3 R5 magen til Ib Kraghs, mens Rune og Viktor Danneborg – far og søn – i henholdsvis Mini JCW WRC og endnu en Citroën DS3 R5.

DM-opgøret på Møn var et komprimeret løb med korte hastighedsprøver, så der skulle køres maksimalt fra første til sidste meter på ialt 10 prøver. Og det blev der!
Det sluttede i DM-sammenhæng med en sejr til Ib Kragh foran Steen Andersen og Tim Svanholt, mens Christian Jensen tog fjerdepladsen.

– Vi kørte så stærkt vi kunne, havde et godt flow i bilen og fulgte som en skygge Ib Kragh i den førende bil, indtil Steen Andersen pludseligt kom drønende op gennem feltet og snupede andenpladsen. Han havde en god dag, så mere er der ikke at sige om det, forklarede Tim Svanholt efterfølgende, som nu ser frem til årets fjerde DM-runde, der køres den 12. september i Juelsminde.

– Det er et rally, som vækker gode minder, for det har enten været vundet af Ib Kragh eller Chstian Jensen – og så Carina og jeg i 2013, tilføjer Svanholt, der nu satser på yderligere fintrimning af rallybilens indstilling og styring, så han og Carina kan holde maksimal fart på bilen i Juelsminde og få pyntet på pointregnskabet.

Efter tre DM-runder ligger Ib Kragh og Christian Jensen på en delt førsteplads, mens Steen Andersen er på femtepladsen og Tim Svanholt på sjettepladsen. Men det sidste har Tim Svanholt i sinde at lave om på om nogle uger.


18. juli 2015:

Flot 2. plads til Tim & Carina

Der lugtede af røg og støvskyerne var store da der blev afholdt Rally Sprint i Gammelrand Grusgrav. Tim og Carina sluttede på en flot 2. plads.

     


Svanholt og Møller til tops i WERC-runde

Med nytrimmet  styreboks i motorrummet på den heftige Mitsubishi Lancer Evo W R4 rullede Tim Svanholt og Carina Møller, Roskilde/Herlev, til start i det hollandske Tank S Rally i Emmenloord og sluttede 240 kilometer senere som bedste udenlandske hold.

Løbet talte samtidigt som den første runde i West Euro Rally Cup 2015, og i den forbindelse sluttede det danske hold på en fin andenplads, og har dermed fået et godt udgangspunkt for at opnå et godt resultat i turneringen, der slutter med en runde i Danmark i forbindelse med årets DM-finale i Ans.

Selvom Svanholt og Møller i Emmenloord kørte sig op i generalklassementets Top-10, var der for det danske hold i bund og grund var tale om et træningsløb.

– Vi startede da med at øve os i at køre uden at kunne tale sammen på grund af en fejl ved det interne samtaleanlæg mellem vore styrthjelme. Faktisk kørte vi de første fire af løbets 12 hastighedsprøver uden forbindelse, forklarede Tim Svanholt efterfølgende.

Efter et besøg hos en hollandsk motorspecialist har Mitsubishi-motoren fået lidt flere hestekræfter, men det afgørende i den forbindelse en forbedret speederrespons, som giver et optimeret flow i kørslen.

– I starten af løbet var var vejene regnvåde og fedtede og til slut var vejene tørre, så vi benyttede lejligheden til at eksperimentere med dækvalg og indstilling af såvel frihøjde og affjedring  som af transmissionssystemet fordeling af trækkraft til akslerne, fortæller Tim Svanholt, og tilføjer:

– For os var der tale om ren træning, så der var ingen grund til at satse for hårdt og risikere en utidig parkering i en af Hollands mange dybe grøfter, så alt i alt var vi tilfredse med resultatet, og især at bilen er blevet mere homogen at køre.

Tank S Rally havde omkring 70 biler til start og løbet blev vundet af hjemmebanekøreren Jasper van den Heuvel i en Mitsubishi Lancer Evo X.


Tim Svanholt sluttede årets rallysæson med bronze

– Selvom vore to stærkeste konkurrenter var udgået og vi havde vundet finalerunden, ville vi alligevel have været bagud på point i den samlede stilling, så nu koncentrerer vi os om sæsonen 2015, fastslår Tim Svanholt efter weekendens opgør i Danboring Rally Danmark ved Ans.

Med 73 mesterskabspoint fra fem af årets seks DM-runder sluttede sidste års guldvindere fra Roskilde, Tim Svanholt og Carina Møller, på en samlet tredjeplads og tog dermed bronzemedaljerne med hjem fra slutrunden Jylland.

Efter weekendens intense fartdueller på 21 sprintbetonede hastighedsprøver sluttede sidste års guldvindere i Division A for den 4-hjulstrukne biler på en andenplads, hvilket Tim Svanholt efter omstændighederne fandt tilfredsstillende.

Tim Svanholt ser flere grunde til udfaldet af titelforsvaret. Først og fremmest nogle meget kompetente konkurrenter – alle tidligere danske rallymestre – i meget hurtige biler. Dernæst hans eget vognskift umiddelbart før DM-turneringens næstsidste runde – fra en standard Mitsubishi Lancer Evo iX til en nyere og tunet Evo X kombineret med et uheld og en ærgerlig sortie i semifinalen og dermed manglende forbedring af pointregnskabet.

– Desuden var det bare ikke min dag, da vi kørte finalerunden. Bilen var ikke helt, som jeg gerne vil have den, så vi valgte at køre med en god sikkerhedsmargin for trods alt at sikre os en samlet tredjeplads, forklarede sidste års rallymester efter at være kommet i mål i et velorganiseret og spændende slutopgør med et halvt hundrede biler på startlisten.

Titelopgøret blev fra den første til den sidste meter et knivskarpt opgør på krævende veje og i såvel regn og tåge som i mørke og dagslys.

Bortset fra fire af de 21 hastighedsprøver var Tim og Carina hele vejen i feltets Top-5, og da både Ib Kragh og Mie Petersen i Peugeot 207 Super 2000 og Steen Andersen og Iben Louring i Mitsubishi Lancer Eco X udgik var andenpladsen sikret – dermed også DM-bronzen.

Vinterpausen frem til starten på DM-turneringen 2015 skal bruges til at gå den nye R4-tunede Mitsubishi igennem fra A til Z, for Tim Svanholt har en klar fornemmelse af, at den kan yde mere end den har gjort i de to løb, han hidtiul har kørt i den.

– Bilen er stadig for urolig til at jeg kan køre optimalt med den i sving, så vi skal have fintrimmet undervognen. Sammenlignet med vores tidligere bil er jeg ret sikker på, at der er mere at hente i den nye, så jeg skal nu have have en snak med en ekspert om motorens computerstyring. Jeg er sikker på, at vi kan komme med en endnu bedre bil til den kommende DM-turnering, slutter Tim Svanholt.

Slutstillingen i Danmarksmesterskabet for Division A for 4-hjulstrukne biler

 1. Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans, Peugeot 208 T16, 109 point
 2. Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde, Peugeot 207 S2000, 95 point
 3. Tim Svanholt-Carina Møller, Roskilde, Mitsubishi Lancer Evo X, 73 point

31. oktober 2014:

Guldholdet fra Roskilde klar til weekendens rallyfinale

Tim Svanholt satser med sin nye bil på at sikre sig bronzemedaljen i mesterskabets slutrunde

Når man som forsvarende Danmarksmester i en forældet rallybil får chancen for en god byttehandel, skal man kende sin besøgelsestid.

Dét gjorde Tim Svanholt fra Roskilde, som derfor udskiftede vinderbilen fra i fjor med en nyere version – en specialtunet Mitsubishi Lancer Evo X – for at være bedre rustet til opgøret med de to hurtigste konkurrenter og tidligere DM-vindere Christian Jensen, Ans, og Ib Kragh, Juelsminde i henholdsvis Peugeot 208 T16 og Peugeot 207 Super 2000.

Problemet var blot, at Tim Svanholt og hans team fik den nye bil halvandet døgn før starten på semifinalen, og fik derfor ikke tid til at trimme bilen optimalt.

– Resultatet var desværre en afkørsel, så vi måtte køre hjem uden point, og dermed er vi uden chance for at nå de to Peugeot-hold, så vi må i stedet satse på at vinde bronze, understreger en nøgtern Tim Svanholt.

Efter at have fået udbedret skaderne på bilen; et afrevet hjulophæng, en perforeret gearkasse og bulet karrosseri, er bilen klar til finalen.

– Desuden har der været tid til at gå bilen grundigt igennem og justere undervognen sådan, som jeg vil have den, så vi bør kunne gøre os bedre gældende i weekendens Danboring Rally Denmark ved Ans, tilføjer Tim Svanholt.

Inden uheldet i den forrige DM-runde var han og co-driver Carina Møller på trods af den nye bils mangler immervæk på en samlet tredjeplads, så med de nævnte justeringer forventer han at kunne byde Peugeot-holdene på kvalificeret modstand.

Ved forrige weekends Internationale Racing Festival i Roskilde fik han kørt et halvt hundrede kilometer i rallybilen, og det efterlod et klart indtryk af at bilen nu er, som han vil have den.

I forbindelse med festival-kørslen kørte han i øvrigt en tur i rallybilen sammen med prins Joachim og dennes lille søn Henrik – og til stor fornøjelse for begge.

– Især da bilen med knaldende og ildsprudlende udstødning slidede sidelæns rundt i svinget ved banens vendepunkt, fastslår Tim Svanholt, som i alt fik kørt omkring 450 kilometer ved ture med betalende motorsportsfans.

Fredag og lørdag gælder det DM-finalen i Jylland med 21 hastighedsprøver.

– Det bliver et sprintbetonet opgør, for prøverne er korte, fra 4,3 til 8,4 kilometer, så der skal køres med fuld fart fra første til sidste meter, men vi er klar – også til sæsonen 2015, hvor vi satser på at få endnu mere ud af den nye bil, slutter Tim Svanholt.

DM-stillingen forud for weekendens finaleløb

Division A for 4-hjulstrukne biler

 1. Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans,. Peugeot 208 T15, 95 point
 2. Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde, Peugeot 207 S2000, 86 point
 3. Tim Svanholt-Carina Møller, Roskilde, Mitsubishi Lancer Evo X, 56 point

26. september 2014:

I morgen lørdag d. 27/9 afvikles Yokohama-mesterskaberne på Dyrskue pladsen i Roskilde, desværre bliver det uden deltagelse af Tim og Carina.

Da det ikke er lykkedes at nå af fremskaffe de rigtige reservedele fra England kan bilen ikke nå at blive klar.  

Apropos dette, har vi lagt nogle nye On Board video klip på hjemmesiden fra sidste DM, se bl.a. SS5 hvor uheldet sker der koster deltagelsen videre i løbet.

http://www.svanholtmotorsport.dk/media/video.html

 I oktober kommer der heldigvis mere race, teamet håber og forventer at deltage i Anderup Minirally på Fyn den 18/10,

og den 24. okt. kan vi alle sætte  os godt tilrette foran TV skærmen og følge Tim dyste mod en hund i DR nye fredags underholdningsprogram VERSUS

Dagen efter – lørdag den 25/10 kører Tim penge ind til Røde Kors i forbindelse med Thorkild Thyrrings store RACING FESTIVAL der afholdes i Roskilde.

Endelig – den 1./11 afvikles finalen i DM i Ans/Jylland –  mere om det hele, når tiden sig nærmer.


19. september 2014:

Spænd selen og tag en køretur med Tim & Carina her

8. september 2014:

Roskildes Danmarksmestre i hegnet med deres nye bil

Men er stadig i Top-3 forud for finalen i slutningen af oktober 

De regerende danske mestre i 4-hjulstrukne rallybiler, Tim Svanholt og Carina Møller, Roskilde/Herlev, overraskede alle i årets næstsidste DM-runde ved at stille med en ny bil, men fik en ærgerlig sortie allerede på den femte af 12 hastighedsprøver i det jyske Stilo Rally ved Odder.

– Den nye bil reagerede anderledes end den gamle ville have gjort i den situation, så vi endte i et træ og måtte udgå, forklarede Tim Svanholt efterfølgende og tilføjede:

– Vi var efter de fire første hastighedsprøver på tredjepladsen efter Christian Jensen og Ib Kragh i deres hurtige Super 2000-biler, og bilen føltes god, så derfor satte jeg farten op. Men i et sving på den femte prøve skred bilen for langt ud og endte i vejens modsatte side. Først en hæk og dernæst i et træ.

Resultatet var et molesteret forhjulsophæng og skrammer i lakken på den nye bil, der kom til landet to døgn før rallyets start.

Efter nogle hektiske timer med at få bilen klargjort og godkendt måtte rallymestrenes servicefolk knokle for at løse et problem med benzintrykket til motoren, men det lykkedes at blive klar til lørdagens start.

Kampen om point til årets Danmarksmesterskab for 4-hjulstrukne rallybiler er tæt, og stiller store krav til såvel kørere og servicefolk som til bilen. Når denne ikke kan hamle op med feltets hurtige Super 2000-biler, må den byttes ud med en ny – så det gjorde Tim Svanholt.

I timerne op til DM-turneringens femte runde byttede han og co-driver Carina Møller derfor den hidtidige standard Mitsubishi Lancer Evo IX ud med en nyere R4-tunet Lancer Evo X.

– Bilen er i princippet som den tidligere, bare lettere og hurtigere og specialbygget til rally. Der er helt sikkert potentiale i den, men vi havde bare for lidt tid til atteste materialet inden lørdagens DM-start, fortæller Tim Svanholt.

På trods af weekendens uheld, er mesterholdet forud for finalen i slutningen af oktober fortsat på en samlet tredjeplads i pointstillingen, så der er stadig chance for en podieplads i årets sidste DM-rally.

Tim Svanholt satser på at få bilen gjort klar igen, så der bliver tid til at træne noget mere inden DM-finalen. Dels i kommende Yokohama Sprint-løb i Roskilde og Vejen og dels i et fynsk minirally.

– Om ikke andet vil vi med de sidste løb i år få mulighed for at forberede os optimalt til næste års DM-turnering, for vi skal nok få den bil til at køre, som jeg vil have det, slutter Tim Svanholt.

Stillingen i DM-rally før slutrunden i Ans 31.10-1.11.2014

Division A (4-hjulstrukne biler)

 1. Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde/Rårup, Peugeot 207 S2000, 95 point
 2. Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, Peugeot 208 T16, 86 point
 3. Tim Svanholt-Carina Møller, Roskilde/Herlev, Mitsubishi Lancer Evo X, 56 point
 4. Torben Sørensen-Henrik Petersen, Randers/Hobro, Subaru Impreza WRX STi, 44 point
 5. Steen Andersen-Iben Louring, Brøndby/København, Mitsubishi Lancer Evo X, 36 point

4. september 2014:

Rallysæsonens 5. DM afdeling står for døren i den kommende weekend, det er i sig selv nok ikke ”Breaking News”, men

når/hvis I står på prøve 1 og venter på start nr. 1 Tim Svanholt og Carina Møller, så kan vi godt afsløre at bilen IKKE er den samme

som ved sidste DM løb – den gode gamle Mitsubishi er nemlig udskiftet med en noget nyere men med samme logo, Mitsubishi EVO X

R4 .

 

Det hele er sket indenfor de sidste 24 timer, og den nye bil er netop ”landet” i Øm kl. 03.30 i nat. Servicefolkene Mads og

Henning har været en tur i Calais i Frankrig hvor de mødtes med sælgeren fra Irland, han fik den gamle bil og de fik den nye, så

nu gælder det om hurtigst muligt at få opsætning, indstillinger og klistermærker klar til lørdag.

Prøvekørsel…… ja vi håber han kan nå at få den lidt ”ind under huden” men vi skal nok forvente at der bliver tøvet lidt med gassen i starten J

 

Hermed et link til løbets hjemmeside: www.dmrally5.dk og selvfølgelig et link til www.rallyresult.dk  se med lørdag!!


16. august 2014:

Midland ønsker Svanholt Automobiler stort tillykke med de 50 år. Der var reception i fredags og mange stod i kø for at lykønske familien Svanholt.

svanholt rec 4  svanholt rec 2  svanholt rec 3


23. juni 2014:

Tim Svanholt på podiet for fjerde gang i år

De regerende Danmarksmestre i rallysportens Division A for 4-hjulstrukne biler, Tim Svanholt, Roskilde og Carina Møller, Herlev, kører alt, hvad de kan for at forsvare mesterskabet i deres aldrende Mitsubishi Lancer Evo IX, og var i weekenden på sejrspodiet for fjerde gang i år.

Efter 140 kilometer for fuld fart på 12 hastighedsprøver i den fjerde af seks DM-runder, og hæsblæsende dueller på sekunder sluttede mestrene på en tredjeplads i såvel klassementet som i løbet generelt.

– Det blev et tæt og hektisk opgør i årets eneste DM-rally på Sjælland. Vejret var perfekt, og der var masser af tilskuere til årets hidtil største rallyfelt på en stribe hurtige og krævende hastighedsprøver. Vi havde et optimalt løb, og kan kun være tilfredse med resultatet, fastslår Tim Svanholt efter at være kommet i mål.

 

I kamp med fem DM-vindere.

Weekendens DM-runde, Peugeot Rally, blev kørt omkring Slagelse og kampen om DM-point stod primært mellem mesterholdet Svanholt/Møller og de tidligere rallymestre

Steen Andersen, Max Christensen, Ib Kragh, Brian Madsen og Christian Jensen.

Sidstnævnte tog sammen med co-drivere Freddy Pedersen sejren i weekendens rally foran Ib Kragh og dennes co-driver Mie Petersen, mens Tim Svanholt og co-driver Carina Møller tog tredjepladsen.

Stillingen skiftede hele dagen, men efter formiddagens prøver indsnævrede feltet, idet både Steen Andersen / Iben Louring og Brian Madsen / Anja Posorski måtte udgå af løbet og da

Max Christensen / Preben Jensen, manglede fart i deres Subaru Impreza WRX STI, så endte opgøret med at stå mellem Christian Jensen, Ib Kragh og Tim Svanholt.

 

I Top-5 fra start til mål

Mesterholdets høje tempo fra morgenstunden gav bonus i det lange løb. På fem af løbets hastighedsprøver var Svanholt og Møller i Top-3 og på samtlige 12 prøver i Top-5. 

– Vi fik en godt start og koncentrerede os om at køre vort eget løb uden skelen til konkurrenterne. Bilen kørte perfekt, når bortses fra en punktering på løbets næstsidste hastighedsprøve. Vi fuldførte på et halvfladt hjul, og fik det skiftet før løbets sidste prøve, der samtidig gav ekstra point til de tre hurtigste biler. Med weekendens point er vi fortsat i Top-3 før de sidste DM-runder i september og oktober, slutter Tim Svanholt.

 

 

Peugeot Rally – DM 4

1.                   Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, Peugeot 208 T16, 1:09:13.900

2.                   Ib Kragh/Mie Petersen, Juelsminde, Peugeot 207 Super 2000, 1:09:18.800

3.                   Tim Svanholt/Carina Møller, Roskilde/Herlev, Mitsubishi Lancer Evo IX, 1:10:59.900

 

 

DM-stillingen efter DM 4

1.                   Ib Kragh/Mie Petersen, Juelsminde, Peugeot 207 Super 2000, 78 point

2.                   Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, Peugeot 208 T16, 63 point

3.                   Tim Svanholt/Carina Møller, Roskilde/Herlev, Mitsubishi Lancer Evo IX, 56 point

4.                   Torben Petersen/Henrik Petersen, Randers/Hobro, Subaru Impreza WRX STI, 34 point

5.                   Max Christensen/Preben Jensen, Svenstrup/Tjele, Subaru Impreza WRX STI, 31 point


3. juni 2014:

Svanholt er stadig 2’er efterdramatisk runde i DM-rally

Roskilde-holdet var nær udgået, før det fik startet, men blev reddet af gode sportskammerater

 

Efter 117 kilometer hastighedsprøver for fuld udblæsning i Ecoteck Rally Himmerland på nordjyske veje var der kun 1,7 sek. mellem Tim Svanholt fra Øm og hans nærmeste jævnbyrdige konkurrent Max Christensen fra Svenstrup.

Det var dog nok til at Danmarksmesteren fra Roskilde og hans co-driver Carina Møller kunne køre hjem med 12 ekstra point og stadig ligge på andenpladsen i det samlede DM-opgør før fjerde runde i Slagelse den 20.-21. juni.

Slutresultatet var for Svanholt Motorsport i ligeså høj grad et resultat af god sportsånd som af en kolossal indsats af teamets trio af servicefolk, fordi natten før løbets start hang mesterholdets chancer i en spindelvævstynd tråd.

– Ved en shake down-test fredag gav det et ildevarslende smæld i bilens differentiale, og det var helt klart noget alvorligt, forklarede Tim Svanholt efterfølgende.

Da kron- og spidshjulene i både for- og bagaksel i hans 4-hjulstrukne Mitsubishi Lancer Evo IX allerede var skiftet, faldt mistanken hurtigt på bilens centerdifferentiale, men de fornødne reservedele var ikke ved hånden, så mesterholdet syntes dømt til at udgå, før det overhovedet var kommet til start.

– Vi blev reddet af Mitsubishi-holdet Jens Christian Pilgaard og Carsten Bjerregaard, som tilfældigvis stod på Pilgaard værksted i Holstebro, da jeg ringede for at høre, om de måske kunne hjælpe. Klokken 10 fredag aften stod vi hos Pilgaard – 100 kilometer fra rallycentret – og gik igang med at skille bilen ad, forklarede Tim Svanholt videre, og tilføjede:

– Vi fik monteret centerdifferentialet fra Pilgaards bil, men ved en efterfølgende test viste differentialehuset sig at have en uopdaget revne, så vi måtte flytte indmaden fra Pilgaards differentiale over i vores eget centerhus. Det blev noget hektisk, men servicefolkene fik ved en formidabl indsats i løbet af natten bilen klar – få timer før lørdagens start.

Og så gik det ellers over stok og sten. Roskilde-holdet lagde fra starten ud i højt tempo, for nu skulle der hentes point til DM-regnskabet.

Ganske vist er der to hurtigere hold i gruppen af 4-hjulstrukne Division A-biler, men det er toptunede biler i de såkaldte Super 2000- og R5 kategorier, som Svanholt og de øvrige seks kombattanter i teknisk underlegne standardbiler har svært ved at hamle op med.

Trods en kaotisk start på årets tredje DM-runde fik Tim Svanholt og co-driver Carina Møller hurtigt lagt afstand til Max Christensen og Preben Jensen, som i deres Subaru Impreza WRX STI var på hjemmebane. Efter syv af løbets 10 hastighedsprøver havde Svanholt sikret sig et forspring på 14,1 sek.

Steen Andersen, Brøndby, udgik på løbets fjerde hastighedsprøve, da koblingen i hans Mitsubishi Lancer Evo X brød sammen, så hans hurtige tider på løbets to første hastighedsprøver kom ikke til at spille nogen afgørende rolle.

Siden fulgte en ny krise for Roskildes mesterhold. I løbets sidste servicepause knækkede en genstridig hjulbolt, så løbets to sidste hastighedsprøver, bl,a. en 28 kilometer lang, meget hurtig og krævende prøve gennem Lindum Skov, måtte køres med kun fire hjulbolte i det ene forhjul.

– Jeg har i to tidligere rallyer prøvet at miste et hjul på en bil i topfart. Det var ikke sjovt. Derfor valgte jeg at udnytte vort forspring til mere passiv og strategisk kørsel, og selvom Max Christensen pressede voldsomt på til sidst, lykkedes det altså at fastholde tredjepladsen i løbet og andenpladsen i den samlede DM-stilling, sluttede Tim Svanholt, før han og resten af teamet kørte hjem for at få gjort noget ved weekendens søvnunderskud.

DM 3 – Ecoteck Rally Himmerland

 1. Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans, Peugeot 208 T16, 58:57:900
 2. Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde, Peugeot 207 S-2000, 59:50:200
 3. Tim Svanholt-Carina Møller, Øm, Mitsubishi Lancer Evo IX, 1:00:08:900

DM-stilling efter tre af seks runder

1.                   Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde, Peugeot 207 S-2000, 60 point

2.                   Tim Svanholt-Carina Møller, Øm, Mitsubishi Lancer Eco IX, 43 point

3.                   Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans, Peugeot 208 T16, 41 point


9. maj 2014:

Lille Mats i Sverige blev en regulær herrefightmed andenplads til Tim Svanholt

Hvad gør man, dersom man sidder i en standard Mitsubishi Lancer Evo IX og bliver pakket ind mellem en spritny Mini WRC og tre ældre WRC-biler og hver især med en målbevidst fartpilot ved bakelitten? Hedder man Tim Svanholt, så er der kun et svar på dét spørgsmål: Fifth on the floor n’ pedal to the metal!

Dét var i alle tilfælde situationen, da Tim Svanholt og co-driver Carina Møller rullede frem til start i det årligt tilbagevende skånske rallysprint Lille Mats, der samtidigt byder på et opgør mellem danske og svenske landshold i det gamle Snapphanar-land.

Kort forinden havde de danske rallymestre været i infight med Super 2000-kørerne Ib Kragh og Christian Jensen ved DM 2 i Vejen, så stålet var stadig varmt og blankt, da guldholdet stillede op overfor de kvikke svenske WRC-kørere Stoffe Nilsson og Joachim Grahn i henholdsvis Subaru Impreza WRC og Ford Focus WRC.

Dertil kom norske Rune Danneborg i en spritny Mini WRC, men da han praktisk taget var uden erfaring med den nye bil, blev han ikke umiddelbart set som nogen trussel.

Første heat sluttede med sejr til Stoffe Nilsson foran Tim Svanholt og Rune Danneborg, mens andet heat blev vundet af Joachim Grahn foran Tim Svanholt og Rune Danneborg, så før det tredje og afgørende heat, var der kun en tiendedel af et sekund mellem de to førende – Stoffe Nilsson og Tim Svanholt – men samtidigt indikerede Rune Danneborgs tider, at han var ved at finde sig til rette i sin nye kvadratiske WRC-bil.

I den afsluttende runde trådte nordmanden for alvor i karakter og tog sejren med en samlet tid på 14:22,1 foran Tim Svanholt i tiden 14:25,4 og Stoffe Nilsson i tiden 14:26,7.

– Vi havde forventet et tæt opgør med Stoffe Nilsson, og regnede ikke for alvor med Rune Danborg, da han først lige havde fået sin nye bil, men han fik meget hurtigt kørt sig varm, og det lykkedes ham at vinde med  en føring på 3,3 sek. Men vi er ovenud tilfredse med andenpladsen efter de tætte dueller med koblet af WRC-biler, fastslog Tim Svanholt efter den dansk-svenske dyst.

Landskampen blev i øvrigt vundet af det danske hold, idet Jonas Damgaard i Peugeot 306 Maxi sluttede som nummer fem efterfulgt af Steen Johansen i Mitsubishi Lancer Evo IX, mens Rasmus Sørensen i Peugeot 106 Maxi og Lars Kragh i Porsche 911 GT3 RS sluttede som nummer otte og ti.

Næste runde for de danske rallymestre i den 4-hjulstrukne Division A bliver DM 3 i Hobro i slutningen af maj, når Tim Svanholt og Carina Møller atter konfronteres med såvel Super 2000-kørerne Ib Kragh og Christian Jensen som de hurtige 4-hjulstrukne standardvognskørere Steen Andersen og Max Christensen.


28. april 2014:

Roskildes danske rallymestre besatte tredjepladsen efter tætte sekunddueller i Jylland.

– Vi var forberedt på, at det ville blive tæt, og det blev tæt! Til tider næsten lidt for meget af det gode, men vi kom i mål, og er godt tilfredse med tredjepladsen i generalklassementet og Division A. Det gav gode point til DM-regnskabet, fastslog Roskildes forsvarende Danmarksmester, Tim Svanholt, Øm, efter den sidste meter i den 342 km lange anden runde af DM-turneringen 2014 – Rally Læborg Autohandel ved Vejen.

Primært stod opgøret mellem vinderen af sæsonens første runde i Slesvig, Ib Kragh, Juelsminde, i Peugeot 207 S2000 og de to Mitsubishi Lancer-kørere Svanholt og Steen Andersen, Brøndby samt og Christian Jensen, Ans, i en helt ny Peugeot 208 S2000.

Truppens joker var Max Christensen, Svenstrup, i Subaru

Impreza WRX STI, men i denne omgang kom han dog ikke til at spille nogen afgørende rolle.

– Vi fik sat lidt for bløde dæk på bilen til dagens to første hastighedsprøver, forklarede Tim efterfølgende. På de nævnte strækninger var Ib Kragh hurtigst, mens Svanholt kørte feltets anden og tredjehurtigste tid. I den første servicepause blev der skiftet dæk, og så kom der mere fart i roskildenserens Mitsubishi Lancer Evo IX.

På dagens tredje prøve – en godt 17 kilometer lang strækning ved Stenderup -kørte Svanholt  fra alt og alle.

I dagens videre forløb skiftedes Ib Kragh og Christian Jensen til at sætte tiderne på prøverne, men rallymesteren fra Roskilde kørte med en enkelt undtagelse til stadighed feltets anden,- tredje- eller fjerdehurtigste tider.

Tim Svanholt, Steen Andersen og Max Christensen kører i standardudgaver af deres biler, som er tungere end konkurrenterne i de lynhurtige Peugeot Super 2000-biler, så der skal køres på grænsen af det fysisk mulige for at være med i toppen af pointopgøret.

En enkelt gang havde Tim Svanholt Mitsubishiens bagende ude over en grøftekant, og troede et øjeblik, at det var ”game over“, men fik dog bilen tilbage på sporet, så han og co-driveren Carina Møller kunne slutte med en samlet tredjeplads og køre hjem med 12 DM-point plus et point for at køre dagens tredjehurtigste tid på den såkaldte Power-stage, som giver ekstra point til de tre hurtigste biler.

Tredje runde af DM-turneringen køres allerede om godt fire uger i Hobro, og den bliver næppe mindre hektisk end de to foregående. I weekendens opgør sluttede Tim Svanholt og de to Super 2000-kørere indenfor det samme minut, så der er linet op til endnu en tæt omgang.

DM Rally Læborg Autohandel

1.                         Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde/Rårup, Peugeot 207 S2000,          1:00:03,500 t.

2.                         Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, Peugeot 208 T16, 1:00:24,400 t.

3.                         Tim Svanholt-Carina Møller, Roskilde/Herlev, Mitsubishi Lancer Evo IX, 1:00:53,700 t.

DM-stillingen efter 2. runde

1.                         Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde/Rårup, Peugeot 207 S2000, 44 point

2.                         Tim Svanholt-Carina Møller, Roskilde/Herlev, Mitsubishi Lancer Evo IX, 31 point

3.                         Steen Andersen-Iben Louring, Brøndby/København, Mitsubishi Lancer Evo X, 23 point


23. april 2014:

Guldholdet turboladet til at forsvare mesterskabet

Tim Svanholt og Carina Møller klar til nyt mestermøde i anden runde af DM rally 2014

I weekenden samles den danske rallyelite på ny for at hente point til Danmarksmesterskabet 2014, og denne gang i Rally Læborg Autohandel ved Vejen i Sydjylland. Sidste års guldvindere i Division A, Tim Svanholt og Carina Møller, Roskilde/Herlev, kan se frem til flere skarpe sekunddueller i et tæt opgør om guld, sølv og bronze på vejen mod mesterskabet i klassementet for 4-hjulstrukne biler.

– Men vi er klar, lover Tim Svanholt, der har forberedt sig med en minutiøs gennemgang af rallybilen og montering af en ny turbolader, så teamet kan yde det optimale på de 117 kilometer hastighedsprøver i den 342 kilometer lange sydjyske DM-runde.

– Vi havde i Wikinger Rally en tæt fight med Ib Kragh, Steen Andersen og Max Christensen, og det bliver utvivlsomt endnu mere tæt i Vejen, når også Christian Jensen slutter sig til i sin nye Peugeot 208 T16, tilføjer Tim Svanholt.

De nævnte konkurrenter er alle tidligere DM-vindere, så der er lagt op til et spændende opgør i denne anden af årets ialt seks DM-runder, der begyndte med Wikinger Rally i Slesvig for tre uger siden.

Da var Ib Kragh hurtigst foran Tim Svanholt og Steen Andersen, mens Max Christensen udgik  på løbets 10’ende hastighedsprøve.

I den sydjyske DM-runde samles den hurtige kvartet på ny og suppleres af Christian Jensen, som i påsken fik prøvet sin nye bil af ved AutoPartner Ans Kro Rally GP, der blev vundet af Ib Kragh, som dermed fik pudset formen af til den forestående DM-runde.

Steen Andersen har ligeledes udnyttet pausen efter DM-sæsonens åbningsløb til at forberede sig til lørdagens sekunddueller. Han har øjensynligt fået løst det gearkasseproblem, som sinkede ham i Slesvig, eftersom han i forrige weekend vandt BCA Mini Rally i Vejle.

Men hverken Andersen eller nogle af de øvrige kombattanter i A-divisionen skal forvente nogen overbærenhed fra de regerende mestre.

Tim Svanholt og Carina Møller er med deres team trimmet til at forsvare guldet til den sidste meter.

Der er lagt op til en spændende weekend!

DM-stillingen forud for 2. runde i Vejen

—————————————————

1. Ib Kragh-Mie Petersen, 22 point

2. Tim Svanholt-Carina Møller, 18 point

3. Steen Andersen-Iben Louring, 13 point

Konkurrenter i Division A

———————————

Tim Svanholt-Carina Møller, Roskilde/Herlev, Mitsubishi Lancer Evo IX

Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, Peugeot 208 T16

Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde/Rårup, Peugeot 207 S2000

Steen Andersen-Iben Louring, Brøndby/København, Mitsubishi Lancer Evo X

Max Christensen-Preben Jensen, Svenstrup/Rødding, Subaru Impreza WRX STi N14

Steen Johansen-Suna Schwaen, Mitsubishi Lancer Evo IX

Torben Sørensen-Henrik Petersen, Randers/Hobro, Subaru Impreza WRX STi N12B

Dan Pedersen-Vagn Åge Hansen, Brædstrup/Vejle, Subaru impreza WRX STi N10

Thomas Funch-Hans Ole Funch, Brønshøj/Skibby, Mitsubishi Lancer Evo VII


31. marts 2014:

Guldholdet hjem med 18 point

 Tim Svanholt og Carina Møller tilfredse med deres resultat i Wikinger Rallye 2014

Farten var høj og alle kørte lige til grænsen – enkelte endda over denne – og der blev kæmpet hårdt om point i årets første runde af Danmarksmesterskabet – ADAC Wikinger Rallye 2014. De regerende mestre Tim Svanholt og Carina Møller, Roskilde/Herlev, kunne køre hjem med 18 friske DM-point som et godt udgangspunkt for at genvinde mesterskabet fra i fjor.

I deres Mitsubishi Lancer Evo IX sluttede de på en andenplads i topklassen for 4-hjulstrukne biler og på fjerdepladsen i generalklassementet i den 332,8 km lange DM-runde i og omkring Süderbrarup.

De 15 point fik guldholdet for andenpladsen i 4WD-klassen, hvortil kom tre bonuspoint for at køre den hurtigste tid på løbets ”Power stage“, en 16,2 kilometer lang sprintprøve ved Fraulund.

For kørerne blev årets første DM-runde ikke ligesom med den sne der faldt i fjor, og forvandlede åbningsløbet i Slesvig til et vinterrally med rasende snestorm og blokerede veje. Det blev en regulær infight med toptrimmet materiel, optimal notelæsning, dækvalg og satsning som de afgørende elementer.

Holdene skulle køre 14 hektiske specialprøver med masser af smalle, snoede og toppede biveje; krævende kombinationer af hurtige sving og lange stræk med topfart. Stillingen skiftede flere gange, før regnskabet i Division A alias 4WD-klassen  kunne gøres op.

På løbets første seks hastighedsprøver førte mesterholdet Svanholt og Møller, og på de følgende tre overtog konkurrenterne Max Christensen og Preben Jensen i Subaru Impreza WRX STI føringen, men på den 10’ende prøve satsede de for hårdt og de rullede fem gange med bilen og udgik.

Ib Kragh og Mie Petersen fik imens så meget fart i deres Peugeot 207 Super 2000, at de kunne overtage føringen, og fastholde denne i resten af løbet. Desuden sikrede holdet sig to bonuspoint på løbets ”Power stage“.

Svanholt og Møller valgte mellem forskellige dæktyper for at finde det optimale ”bid“ i Slesvigs kolde landeveje og dét påvirkede tiderne både positivt og negativt, men alligevel formåede de at fastholde andenpladsen.

Steen Andersen og Iben Louring, der var bedste danske hold i Wikinger Rallye 2013, døjede med bremseproblemer i deres Mitsubishi Lancer Evo X, men blev dog nummer tre og tog det resterede bonuspoint fra løbets ”Power stage“.


27. marts 2014:

”Never change a winning team“

Guldholdet fra Roskilde parat til et nyt opgør om DM i rally

Tim Svanholt og Carina Møller har sat vinderpokalerne og Danish Motorsport Award-trofæet til side og satser på at genvinde mesterskabet i 2014.

Sæsonen 2013 er for længst overstået, og opgøret om Danmarksmesterskabet i rally 2014 begynder nu. Pokalerne fra præmiefesterne er sat på plads, bilen står klar og det samme gør guldvinderen og den regerende mester i rallysportens 4-hjulstrukne topklasse Tim Svanholt, Roskilde, sammen med sin co-driver Carina Møller, Herlev.

Fredag eftermiddag går starten til det første af årets seks DM-runder. Det sker fra markedspladsen i Süderbrarup i det slesvigske ADAC Wikinger Rallye og med deltagere fra både Danmark og Tyskland, da løbet tæller til rallymesterskabet i begge lande.

Konkurrencen var hård i 2013, så kan gulvinderen fra Roskilde og hans team genvinde mesterskabet i 2014?

– Vi fortsætter som i fjor ud fra devisen ”Never change a winning team“. Efter to sæsoner kender vi bilen ud og ind og teamet fungerer optimalt, så jeg er optimistisk. Det bliver godt at komme igang igen, siger Tim Svanholt, som dermed tager hul på sin tredje sæson i træk i den Mitsubishi Lancer Evo IX, hvormed han i fjor sikrede sig DM-guldet.

Han kørte tidligere i en 2-hjulstrukket VW Golf GTI Kit Car og vandt i 2008, 2009 og 2010 henholdsvis bronze, guld og sølv i DM-opgøret.

Sidste års guldsejr blev sikret med en totalsejr i Juelsminde, en andenplads, tre tredjepladser og en niendeplads. I år skal der foruden sæsonstarten i Slesvig køres yderligere tre DM-runder i løbet af foråret, mens de to sidste køres efter sommeren.

Hvordan kommer sæsonen 2014 til at tegne sig for mesterholdet, som har fået sat nye striber på rallybilen, så den kan kendes på dens guldfarvede striber?

– Efter planen kører vi DM-turneringens seks løb foruden to rallysprint i Kalundborg og Fårvang samt to sjællandske sprint i Yokohama Cup, hvoraf det ene skal køres i Roskilde, fastslår Tim Svanholt.

Ved en et lokalt kursusarrangement forleden var der lejlighed til at teste bilen, og efterfølgende er der rettet på nogle detaljer, så materiellet kan stå klar til DM-kampen fredag og lørdag.

Der skal køres 332,8 km, hvoraf de 151,2 km er fordelt på ialt 14 hastighedsprøver.

Allerede torsdag aften køres en såkaldt shake down-test, som giver deltagerne mulighed for at foretage de sidste rettelser på bilens opsætning, før det går løs på fredag.

Hvem bliver mesterholdets hårdeste konkurrenter i denne indledende fase?

– Det gør Ib Kragh, Steen Andersen, Max Christensen og Steen Johansen, lyder svaret.

Ib Kragh kører i en Peugeot 208 Super 2000, mens Steen Andersen og Steen Johansen ligesom Tim Svanholt kører i Mitsubishi Lancer. Max Christensen kører i en Subaru Impreza WRX STI.


23. januar 2014:

Årets rallykører blev Tim Svanholt. STORT TILLYKKE med den velfortjente sejr.


8. januar 2014:

Dansk Motorsport Award finder sted den 22 januar 2014 i Cirkusbygningen. Tim er nomineret i kategorien: Årets Rallykører.

Netop her har han brug for hjælp fra dig – og din nabo- din kollega-din moster etc. etc.  – giv Tim din stemme, det ville være fantastisk dejligt.

Klik på dette link http://dmsa.vipinvito.com/ så kommer du direkte til afstemningen.


28. oktober 2013:

FLOT SEJR TIL TIM SVANHOLT & CARINA MØLLER

Danske rallymestre 2013 i Division A for 4-hjulstrukne biler efter et af de mest åbne og hektiske pointopgør i årevis er: Tim Svanholt og Carina Møller, Roskilde/Herlev, i en standard Mitsubishi Lancer Evo IX.

Hurtigste tid på løbets sidste hastighedsprøve og en samlet andenplads generalklassementet i lørdagens DM-finale i Herning sikrede dem DM-guldet efter seks turneringsrunder.

Allerede i årets anden runde tog Svanholt og Møller med en overraskende sejr føringen i DM-opgøret og holdt sig i front frem til semifinalen, der blev vundet af Ib Kragh og Mie Petersen, Juelsminde/Rårup, i Peugeot 207 Super 2000.

DSC_5971 lille

Før starten i Herning førte Kragh og Petersen med 71 point foran de regerende mestre Christian Jensen og  Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, ligeledes i en Peugeot 207 Super 2000 med 67 point. Svanholt og Møller var med 64 point sikker på en podieplads, da ingen af de øvrige i divisionen ville kunne få point nok til at blande sig i topstriden.

Forlods kunne Svanholt og Møller være sikker på en tredjeplads og bronzemedaljer, men de havde mulighed for at blande sig i fordelingen af guld og sølv.

Da ingen af de to førende Super 2000-biler opnåede point i finalerunden, rundede Svanholt og Møller sæsonen af med guld og laurbær.

Mens Kragh og Petersen allerede i finalerundens indledende fase fik problemer og faldt bagud, holdt 2012-mestrene Jensen og Pedersen et højt tempo og førte løbet helt frem til den næstsidste prøve, før motoren i deres bil gav op.

Først efter at være kørt i mål på årets sidste hastighedsprøve, stod det klart for Svanholt og Møller, at guldet var deres – omend med den mindst mulige margin.

Umiddelbart syntes Svanholt og Møller at have vundet DM-opgøret med blot et enkelt points forspring til Kragh og Petersen.  Sidstnævnte var med to vundne løb og hurtigste tid på 27 af sæsonens 63 hastighedsprøver ellers godt på vej mod DM-guldet. Som følge af en fejlnotering blev Peugeot-holdet imidlertid efterfølgende slettet af resultatlisten, så derfor endte Svanholt og Møller med et komfortabelt pointforspring.

Resultat af DM-rally 6

1. Steen Andersen-Iben Louring, Brøndby/Amager, Mitsubishi Lancer Evo X, 1.10,04,200 tim.

2. Tim Svanholt-Carina Møller, Roskilde/Herlev, Mitsubishi Lancer Evo IX, 1.10,31,400 tim.

3. Max Christensen-Preben Jensen, Svenstrup/Rødding, Subaru Impreza WRX Sti, 1.10,51,500 tim.

Slutstilling i DM rally 2013 – Division A 4WD

1. Tim Svanholt-Carina Møller, Roskilde/Herlev, 82 point

2. Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde/Rårup, 71 point

3. Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, 67 point

4. Steen Andersen-Iben Louring, Brøndby/Amager, 61 point


23. september 2013:

Tim Svanholt er fortsat med i medaljeopgøret

Kun få point adskiller de tre førende hold i rallysportens topklasse og dermed er der lagt op til en forrygende DM-finale

Selvom Tim Svanholt og Carina Møller, Roskilde/Herlev, kørte alt hvad bilen kunne rende, måtte de i weekendens semifinale se sig forbigået af to konkurrenter, men de er dog fortsat med i medaljeopgøret om årets danske rallymesterskab.

– Vi viste på forhånd, at det ville blive svært at følge Super 2000-bilernes tempo, så det blev ikke bare et spændende og dramatisk løb, men også mere krævende end normalt, forklarede Tim Svanholt efter det hektiske pointopgør på Vejle-egnens snoede og bakkede veje. Sekundduellen sluttede med en tredjeplads i såvel generalklassementet som i feltets hurtigste gruppe for de 4-hjulstrukne Division A-biler.

– Tempoet var meget højt og hastighedsprøvernes sværhedsgrad krævede, at der skulle læses flere noter end normalt og den interne kommunikation i bilen krævede præcis timing, hvilket Carina klarede perfekt. Med et så tæt opgør er der ikke plads til fejl overhovedet, tilføjede han.

På den ottende af løbets 10 hastighedsprøver, der også blev kørt som en ekstra pointgivende Super Special Stage, pressede Tim Svanholt bilen til det yderste, men havde en mindre afkørsel. Det ene baghjul på hans Mitsubishi Lancer Evo IX ramte noget hårdt, hvilket resulterede i en kraftig og bekymrende vibration i bilen.

Ved en efterfølgende servicepause fik teamfolkene dog hurtigt udskiftet en molesteret fælg og hjulophænget justeret, så kørerne kunne fortsætte forsvaret af den smalle føring på to point, som de havde i den samlede DM-stilling forud forud for semifinalen.

– En ærgerlig fejl, for den kostede os mindst et par sekunder, og vi var kun 1,2 sekunder fra at få to ekstra DM-point til det samlede regnskab. Men sådan er rally. Nu gælder det finalen i Herning om fem uger, hvor vi må satse på, at hastighedsprøverne passer bedre til vores bil, slutter Tim Svanholt optimistisk.

DM-stillingen i Division A – 4WD efter den 5. runde

1. Ib Kragh/Mie Petersen, Juelsminde/Juelsminde, Peugeot 207 Super 2000, 71 point

2. Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, Peugeot 207 Super 2000, 67 point

3.Tim Svanholt/Carina Møller. Roskilde/Herlev, Mitsubishi Lancer Evo IX, 64 point

4. Steen Andersen/Iben Louring, Brøndby/Amager, Mitsubishi Lancer Evo X, 39 point

5. Esben Hegelund/Ole Frederiksen, Hadsten/Holbæk, Peugeot 207 Super 2000, 37 point


2. september 2013:

Svanholt mistede gearet – fører stadig DM-opgøret

Vil man vinde et Danmarksmesterskab i rally, er der ikke tid til at skubbe rundt med bilen, så tæller kun én ting: speederen i bund og fuld fart i højeste gear. Men feltets førende hold i Division A for 4-hjulstrukne biler, Tim Svanholt, Roskilde og Carina Møller, Tåstrup, var nødt til at skubbe til deres bil, for gear var netop, hvad der manglede i den fjerde af årets seks DM-runder.

– Kort efter starten på den anden af i alt ti hastighedsprøver i Sydhavsrally på Lolland forsvandt forbindelsen til gearkassen, så Carina måtte ud og skubbe til bilen, mens jeg forsøgte at finde bare ét af de fem gear, så vi kunne fortsætte, forklarede Tim Svanholt efterfølgende. Imens sprintede konkurrenterne af sted alt, hvad deres biler kunne rende, så det tegnede til en regulær nedtur for Svanholt og Møller, der ved løbets start havde en føring på 14 point efter de tre første DM-runder.

Det lykkedes dog at få bilen op i femte gear og gennemføre den efterfølgende hastighedsprøve i Horslunde før der blev tid til at se nærmere på bilen. Miseren viste sig at være en knækket aksel i skiftemekanismen, så det var blevet til en tidlig sortie for Roskilde-Tåstrup holdet, hvis det ikke havde været for konkurrenten Dennis Pleidrup fra Horsens, der ligesom Tim Svanholt kører i en Mitsubishi Lance. Pleidrup var allerede udgået, og da han hørte om Svanholts problem tilbød han galant at denne kunne tage skiftemekanismen fra hans bil, så i løbet af 20 minutter fik servicefolk fra de to Mitsubishi-team skruet af og på de to biler, så Svanholt og Møller kunne komme videre i forsvaret af deres DM-føring.

– Og det lykkedes selvom vi naturligvis mistede megen tid i forhold til konkurrenterne, men vi kom igennem og fik fem DM-point med hjem, så når vi om tre uger starter i årets næstsidste DM-runde starter i Vejle, har vi stadig et forspring på to point at forsvare, tilføjede Tim Svanholt, før han pakkede sammen for at køre hjem og få repareret gearkassen til semifinalen.

DM-stillingen i Division A efter fire DM-runder:

1.    Tim Svanholt-Carina Møller, Roskilde-Tåstrup, Mitsubishi Lance Evo IX, 52 p.

2.   Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde-Rårup, Peugeot 207 Super 2000, 50 p.

3.   Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans-Borre, Peugeot 207 Super 2000, 49 p.

4.   Esben Hegelund-Ole R. Frederiksen, Hadsten-Holbæk, Peugeot 207 Super 2000, 37 p.

5.   Torben Sørensen-Henrik Petersen, Randers-Hobro, Subaru mpreza N12, 32 p.

6.   Steen Andersen-Iben Louring, Brøndby-København, Mitsibishi Lance Evo X, 31 p.


6. august 2013:

Guld til Svanholt i Guldalderen

 – Bedre træning og opvarmning til det kommende Sydhavs Rally på Lolland-Falster kunne jeg ikke have ønsket mig, fastslog Tim Svanholt, Roskilde, efter weekendens suveræne sejr i Hedeland Motorklubs afdeling af Yokohama-mesterskabet i rallysprint, der blev kørt i Guldalderen i Hedehusene.

Med et forspring på knap 10 sekunder satte Tim Svanholt tempoet i årets tredje og næstsidste runde af de fire tællende østdanske afdelinger før finalerunden den 10. november i Ribe.

Han vandt i tiden 16.26.883 minutter  foran Lars Kragh i Porsche 911 GT3 RS og Rasmus Sørensen i Peugeot 106 Maxi.

Det blev et tæt opgør i stegende hede på en sprintbane, som egentlig ikke var optimal for Tim Svanholts Mitsubishi Lancer Evo IX, og han havde da heller ikke skruet forventningerne for højt op. På den anden side var han indstillet på at give alt, hvad han og bilen formåede.

– Det var en positiv oplevelse og en god opvarmning til den kommende DM-runde den 30.-31. august på Lolland-Falster, understregede Tim Svanholt og tilføjede:

– Bilen har fået nye bremser og kørte perfekt. Samtidigt har jeg fået monteret et nyt sæde, som giver mig endnu bedre føling med bilen, så jeg satser på at konsolidere vores føring i DM-opgøret – og helst at udbygge den.

Efter tre DM-runder fører Tim Svanholt og co-driver Carina Møller med 47 point opgøret i Division A for 4-hjulstrukne biler.


24. juni 2013:

Hvis du nu alligevel er inden døre:

ECOTECK RALLY DM-3, fra Hobro kan du se på bl.a. følgende tidspunkter på TV3 Sport:

Mandag den 24. juni kl. 24:00 TV3 Sport 2
Onsdag den 26. juni kl. 13:00 TV3 Sport 2
Fredag den 28. juni kl. 09:30 og kl. 13:30 TV3 Sport 2


17. juni 2013:

Mesterkandidat Svanholt konsoliderede føringen

Tredje runde af Danmarksmesterskabet i rally blev som forudset en serie af nervespændte og hæsblæsende sekunddueller mellem tidligere og regerende mestre på smalle, snoede og toppede nordjyske sideveje, men Tim Svanholt fra Roskilde endte for tredje gang i træk på podiet og konsoliderede dermed et seriøst kandidatur til DM-guldet i rallysportens topklasse.

Sammen med co-driver Carina Møller og teamets effektive kvartet af servicefolk holdt han trit med de mest nærgående konkurrenter, der var så hårdt beskæftiget, at de enten måtte trække sig med tekniske problemer eller oversatsede og mistede kostbar tid på rallyets 10 hastighedsprøver.

– Fra den første meter skulle der køres med topfart, og for vort vedkommende blev det 200-210 km/t på de hurtigste stræk, hvilket gik hårdt ud over bilens dæk og især bremserne, fortalte Tim Svanholt efterfølgende.

Sammenlignet med flere af konkurrenternes biler er Svanholts Mitsubishi Lancer 250 kg tungere, så belastningen på dæk og bremser er ekstrem, når der stilles om fra 200 km/t til 70-80 km/t for at vride bilen rundt i skarpe vinkelsving.

– Til gengæld kan vi udnytte bilens højere topfart på hastighedsprøver med lange og meget hurtige stræk. Efter de første to prøver ændrede vi dæktrykket en anelse, og fik mere bid og fart, så vi kunne holde trit med konkurrenterne, fortsatte han, og tilføjede:

– Som forventet blev det til et tæt opgør, tidsforskellen på seks-syv biler kunne undertiden gøres op i splitsekunder. Og dagen igennem var vi med truslen om regnstorm tvunget til konstante overvejelser omkring dækvalg, men vi gennemføre på tørvejrsdæk, og kunne slutte med et udbygget pointforspring i den samlede stilling. Et godt udgangspunkt for den næste runde.

Efter den nordjyske tête-à-tête fører Svanholt og Møller nu med 47 point i Division A for de hurtige 4-hjulstrukne biler. I deres Mitsubishi Lancer Evo IX har de nu et forspring på 14 point.

I den samlede stilling er der rokeret rundt på positionerne, så de regerende mester Christian Jensen og Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, Peugeot 207 S2000, med en andenplads fra  Hobro nu rykket op som nummer to med 33 point, mens Ib Kragh og Mie Petersen, Juelsminde/Rårup, Peugeot 207 S2000, efter endnu et motorstop fortsat har 27 point, men nu er rykket ned på tredjepladsen.

Efter knap 400 kilometer rally stod divisionens tredje 207 S2000-team, Esben Hegelund og Karsten Isaksen, Hadsten/Egtved, velfortjent på toppen af sejrspodiet som klassevindere og vindere af generalklassementet – flankeret af de regerende mestre og øjeblikkets toneangivende team: Svanholt Motorsport.

De tidligere rallymestre Steen Andersen, Brøndby, Mitsubishi Lancer og Max Christensen, Svenstrup, Subaru Impreza, måtte køre hjem uden point – førstnævnte efter motorproblemer, og sidstnævnte efter en afkørsel.

Efter det forrygende mestermøde i Ecoteck Rally Himmerland kan Svanholt Motorsport nu forberede sig på DM-turneringens fjerde runde, Sydhavs Rally, der køres  den 30.-31. august på Lolland-Falster.

  


11. juni 2013:

Tim Svanholt er klar til nyt mestermøde

Satser på at forsvare sin førerposition i kampen om DM 2013 i rallysportens topklasse ved turneringens tredje runde fredag og lørdag i Hobro

Motorklubben Hedelands Tim Svanholt, Roskilde, kan se frem til nye udfordringer, når han igen sætter sig bag rattet i sin lynhurtige, 4-hjulstrukne Mitsubishi Lancer Evo IX for at forsvare sin førerstillng i dansk rallysports absolutte topklasse – Division A.

Efter topplaceringer i de to indlednede runder af årets Danmarksmesterskab, stiller han og co-driver Carina Møller fredag til start i Hobro for at køre Ecoteck Rally Himmerland og befæste deres pointforspring.

Forud for starten fredag aften fører Svanholt og Møller DM-turneringen med

33 point foran Ib Kragh og Mie Petersen med 27 point og Steen Andersen og Iben Louring med 21 point. De to hold kører i henhodlsvis Peugeot 207 Super

2000 og Mitsubishi Lancer Evo VII.

baghjulene på trioen er dels DM-vinderen i 2012, Christian Jensen i Peugeot

207 Super 2000, og dels Torben Sørensen og Max Christensen i hver sin Subaru Impreza WRX STI.

Med andre ord er der lagt op til et tæt opgør på sekunder mellem den regerende rallymester og fire forhenværende mestre.

– Vi kører helt klart efter at samle flere point til DM-opgøret og konsolidere vores føring, men det bliver et tæt opgør, for vi er flere aspiranter til DM-medaljerne. Samtidigt kan det blive et rigtigt sommerrally med høje temperaturer, hvilket vil stille store krav til materiellet både for os og konkurrenterne, så intet er sikkert, før vi er i mål på lørdag, fastslår Tim Svanholt.

Han er optimistisk efter en god sæsonstart med en tredjeplads i første runde og en totalsejr i anden runde samt topplaceringer i to store sprintløb herhjemme og i Sverige.

– Bilen er nu i perfekt balance, lige som jeg gerne vil have den, og jo mere vi får kørt, desto bedre bliver samarbejdet i cockpittet.

Lørdagens løb starter med en næsten 20 kilometer lang hastighedsprøve, så vi bliver varmet godt op fra morgenstunden, hvilket passer os fint, tilføjer Tim Svanholt.

Ecoteck Rally Himmerland består foruden godt 230 kilometer transporetaper af knap 160 kilometer hastighedsprøver fordelt på fem strækninger, som alle køres to gange.

  

Tim Svanholt og Carina Møller fra den seneste DM-runde, der blev kørt i Juelsminde. Løbet gav Roskilde-holdet en sikker klassesejr, dets hidtil første sejr i generalklassementet og føringen i DM-opgøret 2013


13. maj 2013

TIM SVANHOLT OG CARINA MØLLER HAR TAGET FØRINGEN I DM-RALLY

Roskilde-holdet kørte fra alt og alle i anden runde af årets DM-turnering og vandt både i klassen og generalklassementet 

– Her er forklaringen på successen

Kampen om Danmarksmesterskabet i rally 2013 tog i weekenden en overraskende vending i turneringens anden runde, da Tim Svanholt og Carina Møller, Roskilde/Herlev, fejede al modstand til side og kørte deres Mitsubishi Lancer Evo IX i mål som vindere af Rally Den Jyske Sparekasse i Juelsminde.

Ikke alene vandt Svanholt og Møller i Division A for 4-hjulstrukne biler, men som feltets hurtigste bil vandt de også generalklassementet. For begge var det i øvrigt deres første totalsejr i et DM-rally.

Med sejren i den jyske runde og en tredjeplads fra åbningsløbet i Slesvig for godt en måned siden har Svanholt Motorsport nu 33 point og fører dermed opgøret om Danmarksmesterskabet før den tredje af sæsonens seks runder. Den køres ved Hobro medio juni.

Normalt domineres rallysportens topklasse af kørere i rappe Peugeot 207 Super 2000-biler, men allerede i årets første runde i snestorm og på sne og isglatte veje i Slesvig, blev der vendt op og ned på tingene. Det skete da Steen Andersen og Iben Louring, Brøndby/Amager, vandt i deres Mitsubishi Lancer foran Maz Christensen og Preben Jensen, Svenstrup/Rødding, i Subaru Impreza, og med Roskilde-holdet Svanholt og Møller på den tredje podieplads.

Imidlertid udgik både Andersen/Louring og Christensen/Jensen på grund af tekniske havarier i DM-runden i Juelsminde. Opgøret stod derfor mellem Super 2000-bilerne og holdet fra Roskilde. Tempoet var højt og den mindste fejl var kostbar i tid. Selv de mindste brøkdele af et sekund talte.

Roskilde-holdets totalsejr var et resultatet at en række faktorer, som gik op i en højere enhed.

– Vi kunne nøjes med at finpudse vore noter fra sidste års DM-løb i Juelsminde, og formen var i top efter en totalsejr i et fynsk rally og en Top-5 placering i et svensk rallysprint fornylig. Bilen kørte perfekt, vort serviceteam arbejdede perfekt og samarbejdet i cockpittet var perfekt. Vi satte ikke ét hjul forkert og havde optimal fart på bilen fra den første af løbets 14 hastighedsprøver, fastslog Tim Svanholt efter triumfen i det jyske DM-rally.

Undersvejs justerede teamet på bilens undervogn for at optimere balance og vejgreb, så mens de nærmeste rivaler havde deres at slås med, styrede Svanholt og Møller den direkte vej mod sejren.

– Selvom vi kørte lidt taktisk mod slutingen af løbet, holdt jeg dog skarpt øje med Christian Jensen og Ib Kragh, så vi ikke mistede for meget af vort forspring, tilføjede Tim Svanholt.

Roskilde-holdet gennemkørte de 187 prøvekilometer ud af en totaldistance på 354 kilometer i tiden 1:38:14,3 t. foran Morten Karl-Finn Thomsen, BMW M3, Svenstrup/Outrup, i tiden 1:38:29,8 t. og Christian Jensen-Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, Peugeot 207 S2000, i tiden 1:38:44,2 t. På fjerdepladsen fulgte Ib Kragh-Mie Petersen, Juelsminde, Peugeot 207 S2000, i tiden 1:38:53,6 t.

De fire første hold sluttede med andre ord inden for det samme minut, men et forspring på 19,5 sek. var tilstrækkeligt til at sikre Tim Svanholt og Carina Møller totalsejren og to pokaler så store, at en af servicefolkene mente, at de skulle have hugget hankene af for at få plads til dem i bilen.

I betragtning af at Ib Kragh satte tiden på 12 af løbets 14 hastighedsprøver, var der for Tim Svanholt god grund at til holde øje med konkurrentens tider. Kragh sluttede 39,3 sek. efter Svanholt. Christian Jensen kunne ligeledes være en trussel, da han var næsthurtigst på fem prøver og tredjehurtigst på to, men totalt var det ikke nok til at holde trit med Roskilde-holdet, som med en enkelt undtagelse var blandt de fire hurtigste på alle løbets hastighedsprøver.

Stillingen efter DM2

Division A 4-hjulstrukne biler

1. Tim Svanholt/Carina Møller, Roskillde/Herlev, Mitsubishi Lancer Evo IX, 33 point

2. Ib Kragh/Mie Petersen, Juelsminde, Peugeot 207 Super 2000, 27 point

3. Steen Andersen/Iben Louring, Brøndby/Amager, Mitsubishi Lancer Evo VII, 21 point

4. Christian Jensen/Freddy Pedersen, Ans/Bjerringbro, Peugeot 207 Super 2000, 17 point

5. Torben Sørensen/Henrik Petersen, Randers/Hobro, ,Subaru Impreza N12, 16 point

DM 3 Rally Himmerland køres i Hobro den 14.-15 juni. De tre sidste DM-runder køres i august, september og oktober.


6. maj 2013

Svanholt Motorsport klar til at forfølge successen

Til start i weekendens Juelsminde Rally med en tredjeplads i DM-stillingen som udgangspunkt

Med en totalsejr i det fynske Minirally Syd og en Top-5 placering i weekendens skånske Lille Mats Rallysprint i Hässleholm, føler Tim Svanholt sig i topform til weekendens DM-runde i Juelsminde.

For Tim Svanholt og co-driver Carina Møller startede sæsonen 2013 med et kaotisk åbning i kampen om årets danske mesterskaber i rally, og i Juelsminde Rally 2013 skal Roskilde-holdet forsvare den tredjeplads, som det sikrede sig i det nordtyske Wikinger Rally trods en forrygende snestorm og isglatte veje.

Med en samlet tredjeplads i klassementet for 4-hjulstrukne biler og en toptrimmet Mitsubishi Lancer stillede Svanholt og Møller efterfølgende til start på Fyn og vandt efter en hektisk kamp på splitsekunder foran Esben Hegelund i Peugeot S207 og Steen Johansen, ligeledes i Mitsubishi Lancer.

I weekendens skånske rallysprint var Tim Svanholt klar til at følge op på successen, da en slange på motorens turbolader sled sig løs allerede i det første af sprintløbets otte kilometer lange heat.

Fejlen blev hurtigt udbedret, og siden gik det stærkt, så efter yderligere fem heat  kunne han og Carina Møller efter at have kørt sig op fra en placering som nummer 49 notere sig for en samlet femteplads efter to svenske og to norske kørere. Samlet vinder blev norske Tommy Herregården i en Ford Focus WRC.

– Vi har brugt vinterpausen til at gennemgå bilen fra A til Z, så den har aldrig kørt bedre, end den gør nu. Vi ser frem til weekendens DM-rally i Juelsminde, og satser på at kunne gøre os ligeså godt gældende dér, som vi gjorde i åbningsløbet, siger en optimistisk Tim Svanholt.

Efter seks heat på den otte kilometer lange sprintbane i Hässleholm sluttede Tim Svanholt og Carina Møller med deres Mitsubishi Lancer på en samlet femteplads.


Midland har indgået sponsoraftale med Tim Svanholt Motorsport

Tim Svanholt og Carina Møller i deres Mitsubishi Lancer Evo VIII sluttede med en tredjeplads i et kaotisk åbningsløb præget af isnende kulde, voldsomt snevejr og spejlglatte veje, der jævnligt blev blokeret af biler i grøften.